Yüksek besin değerleri sayesinde son dönem içerisinde ülkemizde hem tüketimi hm de karlı bir üretim ürünü olması sayesinde üretimi yaygınlaşan kinoalar hakkında en merak edilen konular arasında besin değerlerinin ne olduğu bulunuyor demek mümkün olabilir.
100 g kinoa için ortalama olarak bulunan besin değerleri:
21 g karbonhidrat
120 kcal
4 g protein
3 g lif
2 g yağ
7 mg sodyum
2 mg demir
17 mg kalsiyum
5 mg A vitamini
Bu değerler yüksek besin değerleri olarak görülür ve içeriğinde bulunan yüksek lif sayesinde tok tutmaya yardımcı olurken yüksek protein değerleri sayesinde kinoa metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasına ve yağ yakımına yardımcı olabilecek bir besin demek mümkün olabilir.
Kinoa Kilo Aldırır mı?
Kinoayı hem kilo vermek hem de kilo almak için kullanabilirsiniz kinoa protein ve karbonhidrat açısından zengin bir besin olması sayesinde uygun porsiyonlar ile tüketildiğinde hem kilo alabilmek hem de kilo vermek için uygun bir gıda özelliği taşıyor demek mümkün olabilir.
Kinoa diyet listelerinin vazgeçilmezi olarak görülebilen bir tohumdur. Kilo almak yerine daha çok kilo vermek için kullanılan bir besin ürünü olarak görüldüğünü söylemek mümkün. İçerdiği yüksek protein sayesinde uzun tokluk hissi sağlarken aynı zamanda lifli yapısı ile de kinoanın metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğunu söyleyebilmek mümkün gibi görünüyor.
Kinoa Porsiyonu Ne Kadar Olmalı?
Porsiyon miktarı tüm besinler için değişiklik gösterebilir. Porsiyon miktarı ün içerisinde yaptığınız aktivitelere ve bunun dışında boy ve kilo orantınıza göre ayarlanabilir. Her kişinin vücudu için tüketmesi gereken besin miktarı porsiyon değişikliği gösterir. Eğer diyet yaparken kinoa tüketmek istiyorsanız uygun porsiyon kontrolünü doktorunuza başvurarak ayarlamanız mümkün olabilir.
Kinoa Nerelerde kullanılır? Kinoa Nasıl Tüketilir?
Kinoayı isterseniz pilav olarak isterseniz yoğurt gibi süt ürünlerinin içerisinde tüketilebilirken salatalar içerisine de ekleyerek sağlıklı bir öğün oluştururken vücudunuz ihtiyacı ola vitamin ve mineralleri de kendinize sağlamış olursunuz. Kinoayı sarı buğday yerine kullanarak kendi ekmeğinizi yapmanız dahi mümkün olabiliyor.