Aleo Vera bitkisi pek çok kişi tarafından araştırılıyor ve ‘’saksıda aloe vera yetişir mi?’’ sorusunun cevapları itki severler tarafından en merak edilen ve e çok araştırılan konular arasında yer alıyor diyebiliriz.
Peki, Evde Aloe Vera Bitkisi Nasıl Yetiştirilir? Aloe Vera bitkisinin Saksıda Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Öncelikle satın aldığınız bitkinizi ev içerisinde güneş alan bir alanda tutmanız gerektiğini önermek mümkün olabilir. Aloe vera bitkisi güneşi oldukça seven bir bitki olarak göze çarpıyor fakat doğrudan güneş ışığı alması saksıda yetişen türleri için uygun olmayabilir ve yapraklarının kurumasına neden olabilir bu sebep ile uygun bir ışık alan bölgelerde veya balkon içlerinde yetiştirilmeye uygun oldukları söylenilebilir. Çok soğuk havalarda ise balkonda durmaması gerektiğini ve büyük bir kısmı sudan oluşan bu bitkinin soğuk yüzünden jel kısmının donabileceğini ve yapısının bozulabileceğini söylemek mümkün olabilir. Bu bitki yeterli ışık almadığı takdirde ise gelişimini sürdüremez. Aloe vera saksı içerisinde yetiştirilmesi gerçekleştirilirken fazla suya ihtiyaç duyan bir bitki olmadığı unutulmaması gerekir Fazla sulanan Aloe Vedalarda çürüme ve mantar hastalığı gibi durumların görülmesi mümkün olabilir. Uygu sulama zamanı ise toprak kuruluğunun toprak derinliği içerisinde 5 cm derine ulaştığı zaman olarak söylenilebilir. Derinden sulamaya özen gösterilmeli ve fazla su verilmemeli demek mümkün. Örnek verecek olursak ise kış ayları için ortalama olarak ay içerisinde 2 kere yani 2 haftada bir olacak biçimde sulama yapmanız uygun olabilir.
Saksı içerisindeki bitkiniz için gübreleme işlemi kış aylarında önerilmez kalan zamanlarda ise uygun olarak satın aldığınız gübre çeşidini su ile seyreltip ay içerisinde bir veya iki defa olacak şekilde bitkiye sulama zamanları içerisinde verebilirsiniz. Bitkiyi korumak adına doğal böcek ilacı karışımlarından bitkiniz için tercih edebilirisiniz.
Aloe vera için uygun saksı çeşidi ise sağlam ve geniş bir saksı olabilir. Drenaj deliklerine sahip olan saksıları tercih edebilirsiniz. Saksı içerisinde kullanacağınız toprak ise kuru mümkünse kumlu bir yapıya sahip olabilir. Kaktüs için oluşturulmuş topak karışımları toprak seçimi için pratik olabilir.