Aloe Vera İçilir Mi?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:55

Aloe Vera İçilir Mi?

Aloe Vera İçilir Mi?
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2021 - 8:53

227 views

Aloe vera cilt üzerinde pek çok fayda sağlarken aynı zamanda ağız yolu ile tüketildiği zaman da kişiye pek çok fayda sağlıyor diyebilmek mümkün olabilir. Hem jeli hem de bitkisi uygun olarak iyice yıkanıp temizlendiğinde hem yemeklerin hem de içeceklerin içerisinde tüketilebiliyor. Yemeklere ve içeceklere hem sağlık hem de lezzet katan aloe vera faydaları sayesinde pek çok kişi tarafından tüketiliyor diyebiliriz.

Peki, Aloe Vera Yemenin Faydaları Nelerdir?

Aloe vera genellikle içecekler içerisinde tercih edilebilir veya aloe vera suyu olarak tüketimi tercih edilebilir aloe vera suyu hazırlamak için ise biraz su ve bir miktar aloe vera jelini karıştırıp kolaylıkla hazırlamanız mümkün olabilir. Dilerseniz bal ile tatlandırabilir dilerseniz detoks içecekleriniz içerişinse ekleyebilirsiniz. Fazla tüketimi sağlık problemlerine yol açabileceğinden günde en fazla bir bardak tüketmenizin önerilebilir.

Günde Bir Bardak Aloe Vera Suyu İçmenin faydaları nelerdir?

Eklem ağrıları üzerinde etkili olabilir
Kalp hastalıklarının tedavi edilme süreci üzerinde destekleyici bir özelliği vardır
Diş ve diş etleri üzerinde güçlendirici olarak kullanılabilir. Diş beyazlatmaya destek olabilir. Bunun dışında ağız içerisindeki bakterileri öldürmeye yardımcı olarak ağız kokusunu engelleme üzerinde de etkidir diyebiliriz.


Aloe Vera vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlıyor ve kilo verilmesi konusunda da destek sağlayabiliyor.
Vücutta oluşmuş ödemlerin atılmasında ve kabızlık şişkinlik gibi sorunların giderilmesinde etkili olarak kullanılabilir.


Aloe Vera jeli kan şekeri sorunları yaşayanlar için şekeri düzenleme üzerinde kullanılabilen bitkiler arasında bulunuyor. Kanda şeker birikmesini önlemeye yardımcı olabiliyor.

Aloe Vera Suyu Nasıl Hazırlanmalı?

Orta boy bir aloe vera yaprağını önce güzelce yıkayarak temizlemeniz önerilebilir. Yaprağın içerisindeki jel tabakayı dikkatlice ayırdıktan sonra yarım su bardağı kadar su ekleyip blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Jel yapı gereği tam olarak parçalanmayabilir. Bu durumda süzgeç yardımı ile süzebilirsiniz.
Aloe vera jeli haricinde yapraklarını da saklayarak ister yemek sosları içerisinde ister salatalarda kullanmanız önerilebilir. Hafif bir tada sahip olan yapraklarının da jeli kadar faydalı olduğu söylenilebilir.