Bahçeden Gelen Sağlık ZeytinyağıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:31

Bahçeden Gelen Sağlık Zeytinyağı

Bahçeden Gelen Sağlık Zeytinyağı
Son Güncelleme :

23 Haziran 2021 - 9:09

15 views

Zeytinyağı zeytin yetiştiriciliğinde yetiştiricilerin kar elde etmesinde ve gelir sağlamasında önemli bir orana sahip diyebiliriz. Zeytinyağı tüketen hem lezzeti sayesinde hem doğallığı ile hem de sağlığa fayları sayesinde oldukça yaygın demek mümkün.

Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Doğanın mucizesi olarak adlandırılan özenle yetiştirilmiş ağaçlardan seçilen zeytinler uzun ve zahmetli bir süreç eşliğinde yağ haline getirilir pek çok faydası bulunan zeytinyağının faydaları ise sıklıkla araştırılan konuşlardan biridir. Tarımla ilgilenen yetiştiricilerin yüzünü güldüren zeytinyağının insana faydaları saymakla bitmiyor.
Karaciğeri temizleyen zeytinyağı sayesinde cilt yenilenmesine de katkı sağlayabilir. Ayrıca daha genç ve düzgün bir cilt elde edilmesini sağlayan zeytinyağı vücuttaki toksinlerin temizlenmesine katkı sağlayabiliyor.
Zeytinyağı pek çok mide sorununun tedavisinde bir ilaç görevi görebiliyor bağırsak florası üzerinde pek çok faydası olan zeytinyağı özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için önerilebiliyor.
Kalori değeri yüksek ve besleyici özelliği fazla olan zeytinyağı uygun miktarlarda tüketildiği zaman metabolizmayı da hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olabilirken fazla tüketildiğinde ise kilo alımı sağlayabilir.
Saç bakımı için de sıklıkla tercih edilen zeytinyağı sayesinde saç doğal ışıltısını tekrar kazanabilir, saç uçlarındaki yıpranmalar için onarım sağlanabilir, saç diplerindeki deri özellikle masaj ve yağ eşliğinde masaj yapılarak uygulandığında kökler tekrar uyarılabilir. Bu sayede zeytinyağı saç gürleşmesine de destek olabilir.
Zeytinyağı kan şekerinin düşürerek yüksek kan şekeri sorunu yaşayanlar için uygun bir besin olabiliyor. Diyabet hastaları tarafından tercih edilirken zeytinyağının sağlığa faydaları tükenmiyor.
Zeytinyağı tansiyon seviyesini düşürerek kan dolaşımı üzerinde de olumlu bir etki sağlayabiliyor. Damar tıkanıklığını engelleme konusunda da etkili olabilir.
Ölçülü bir şekilde tüketildiğinde pek fazla bir zararını göremeyeceğiniz aksine fazlaca sizin için yarar sağlayabilecek olan zeytinyağının yine de kontrollü bir biçimde tüketilmesinde fayda var özellikle tek başına içilerek zeytinyağı tüketilmesi durumunda ortaya çıkabilecek mide bağırsak sorunları olabilir.
Zeytinyağı üretimi fabrikalarda yapıldığı kadar tamamen organik olarak çiftçiler tarafından, zeytin üreticileri tarafından da kaliteli mahsullerde özenle yapılabiliyor. İster tek başına ister salatalarda ve yemeklerde tüketin zeytinyağı faydalar4rını ve lezzetini yaşamınıza da eklemekten çekinmeyin diyebiliriz.