Çilek Tüketiminin Faydaları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:46

Çilek Tüketiminin Faydaları Nelerdir?

Çilek Tüketiminin Faydaları Nelerdir?
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2021 - 17:04

35 views

Düzenli olarak taze çilek tüketiminin pek çok faydası bulunduğunu söyleyebilmek mümkün. Çilek hem lezzeti çok yüksek hem de pek çok faydası bulunan meyveler arasında bulunuyor bu neden ile pek çok kişi günlük meyve tüketiminde ara öğünlerinde çileğe yer verebiliyor.


Peki, çileğin faydaları nelerdir? Çilek hangi hastalığa iyi gelir? Çilek hangi organa faydalıdır?


Çilek kalp için oldukça faydalı bir meyvedir diyebiliriz. Kolesterol seviyesinin düşürülmesine oldukça faydalı olan çilek meyvesi kalp sağlığın koruyor. Aynı zamanda yüksek orada ki antioksidan seviyesi sayesinde de kalp hastalıkları üzerinde oldukça etkili olan nadir meyveler arasında yer alıyor. Çileğin çoğu meyveden daha yüksek oranda antioksidana sahip olduğunu söylemek mümkün denilebilir.


Çilek hücre yenilenmesi üzerinde olumlu etkiye sahip olan meyvelerden biri olarak biliniyor bu yönü sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesini önlemekte de oldukça olumlu bir özellik taşıyor olabileceğine dikkat çekiliyor diyebiliriz. Ayrıca bu yönü sayesinde çeşitli karaciğer hastalıklarına da iyi gelebiliyor.


Çileğin içerisinde bol miktarda C vitamini bulunuyor. C vitamini sayesinde hem vücut bağışıklığı güçleniyor hem de yüksek xc vitamini içeriği sayesinde sporcular için sevilerek tüketilen meyveler arasında bulunuyor c vitaminin kas korunması ve sağlıklı kas gelişimi için etkili meyveler arasında bulunduğunu söyleyebilmek mümkün.
Çilek zihinsel faaliyetler ve hafızayı kuvvetlendirmede etkili bir meyve olarak düşünülebilir.
Ayrıca içerdiği vitaminler sayesinde çileğin cildin genç kalmasına da yardım ettiğini söyleyebiliriz. Cilt üzerindeki sivilce ve aknelerin oluşumunu engellemede aynı zamanda var olan akne problemi üzerinde de tedavi edici etkisi bulunabilir.
Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir.
Kabızlık gibi bağırsak problemleri sorunları üzerinde etkili bir yöntem olarak çilek tercih edilebilir.


Ödem atmaya yardımcısıdır.
Diyabet hastaları içerisindeki doğal seker sayesinde rahatlık ile çilek tüketebilir.
Çilek yoğunluktan veya farklı sebeplerde oluşan gözaltı morluklarını geçirme üzerinde etkisi bulunabilen bir meyvedir.

Çilek stres seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir. İçeriğindeki mineraller sayesinde çilek meyvesi gün içerisinde daha zinde ve daha enerjik hissetmenize yardımcı olabilecek bir meyvedir.