Ginseng Nasıl Kullanılmalı Ve Ne kadar tüketilmeli?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:27

Ginseng Nasıl Kullanılmalı Ve Ne kadar tüketilmeli?

Ginseng Nasıl Kullanılmalı Ve Ne kadar tüketilmeli?
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2021 - 10:50

61 views

Ginseng pek çok farklı şekilde tüketimi gerçekleştirilebilen beşsin ürünleri olarak karşımıza çıkabiliriz. Sıvı halde olarak, ginseng yağı olarak toz ginseng halinde karımıza çıkması mümkün olabilir. Bu değerli besin kaynağının nasıl ve ne kadar tüketileceği de merak edilen sorular arasında yer alıyor demek mümkün. Aşırı tüketimi halinde faydadan çok zarar sağlayan ginsengi belirli aralıklar ile tüketmek gerektiğini söyleyebiliriz. 2 veya 3 hafta düzenli kullanımdan sonra ginseng kullanımına 1 hafta kadar ara verilmesi uygun olabilir. Ayrıca yüksek miktarlarda ginseng kullanımına birden bire başlanılması önerilmiyor. Öncesinde daha küçük dozlarda kullanımı uygun zaman içerisinde ise bu miktar yükseltilebilir. Küçük dozlar le başlanılmasının sebebi ise vücudu ginseng kullanımına alıştırmaktır.


Ginsengi dilerseniz bitki çayı, dilerseniz toz formu ile dilerseniz kapsül olarak kullanabilirsiniz. İçerisinde ginseng bulunan farklı gıda takviyesi türlerine ise internet üzerinden ulaşarak satın almanız mümkün olabilir. Ginseng tozu yetiştiriciliğinin gerçekleştirildiği farklı bölgeler içerisinde özellikle bet veya tavuk yemeklerinde baharat olarak kullanılabiliyor. Ginsengin herhangi bir yemek ilke birlikte tüketiminde sorun olamayacağını ve tasmamken doğal bir ürün olduğunu da belirtebiliriz. Hatta Çin ülkesinde kullanımı oldukça yayın olan ginseng bulunan alkollü içecekleri dahi tüketiliyor demek mümkün. Taze ginseng çayı faydalı çaylar arasında görüyor ve yapmanın da gayet kolay olduğunu söyleyebileceğimiz bir çay türü olarak öne çıkıyor yapmanız gereken şey ise kaynamış suya ginseng ekleyerek 10 dakika kadar demlenmesini beklettikten sonra tüketmek diyebiliriz. Ginsengin farklı tüketim şekilleri arasında çiğ tüketimin de yer aldığını söyleyebiliriz.

Peki, ginseng ne kadar tüketilmeli?

Çiğ tüketimde önerilen tüketim miktarı ortalama olarak günlük 1-2 gram şeklinde olabilir. Eczane veya farklı yerlerde satılan ekstra ginsengler için ise günlük kullanım önerisi olarak 200 ila 400 mg arası uygun görülmüştür diyebiliriz. Ginseng tüketimine yeni başlayacaksanız tavsiye edilen en düşük miktar üzerinden tüketime başlamalısınız ve sonrasında ginseng tüketiminizi kademeli olarak arttırabilirsiniz. Genellikle belirli aralıklarda mola verilmesi gereken ginseng bitkisini 8 hafta boyunca düzenle olarak kullandığınız zamandan itibaren olumlu etkilerini görmeye başlayabileceğinizi söylemek mümkün olabilir.