Gül Yağı Faydaları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:23

Gül Yağı Faydaları Nelerdir?

Gül Yağı Faydaları  Nelerdir?
Son Güncelleme :

16 Temmuz 2021 - 14:07

72 views

Gül yağı insanlar tarafından özellikle aromaterapilerde ve kozmetik sektörü içerisinde tercih edilen ürünler arasında bulunuyor demek mümkün.


Özellikle pembe güller yani Isparta’da yetişen güllerden elde edilen bu yağ türünün ihracatta da önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz.


Dünyada çok fazla bilinen ve kullanılan bir ürün olması ise insanların yağının faydalarının merak etmesini sağlıyor.


Çeşitli yollarda buharlaştırma tekniğiyle zahmetli bir süreçten sonra anca üretilebilen bu yağ türünü evde de farklı tariflerle yapmanız mümkün olabiliyor.

Peki, Gül Yağı Ne İçin Kullanılır?

Sadece güzel görüntüsü ve kokusu değil gül yağı faydaları ile de en çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor demek mümkün.


Gül yağının en önemli özelliklerinden biri ağrı kesici özellik taşımasıdır. Bu yüzden masajlarda ve aromaterapilerde sıklıkla tercih edilen bir yağ türü olduğunu görebilmeniz mümkün olabilir. Aromaterapilerde ağrı kesici etkisinin yanı sıra gül yağının stresi önleyip insana daha sakin hissettirebilecek bir özelliği bulunduğu düşünülüyor bu nedenle de kullanımı sağlanılabiliyor.


Gül yoğu yaşadığınız ağız kokularımı gidermekte kullanılabilir.
Gül yağının düzenli kullanımı solunum rahatsızlıklarının tedavi sürecine destek olabilir. Özellikle astım gibi akciğer problemlerinin tedavisine destek verici bir niteliğe sahip olduğu söylenilebilir.


Gül yağının içerdiği vitaminler ve antiseptik özelliği sayesinde cilt üzerinde pek çok faydası bulunduğu söylenilebilir. Gül yağının cilt üzerinde oluşan akne yara veya egzama gibi sorunların tedavisinde etkili olabileceği söylenilebilir. Ciltte oluşan güneş lekeleri için de kullanılabilen gül yağı özellikle hassas cilde sahip olanlar için yaz aylarında vazgeçilmez ürünler arasında bulunabilir.


Gül yağı ile özellikle karın kısmına yapılan masaj dolaşım sistemini düzenleyebilir ve kabızlık gibi bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkili olabilir.


Aynı zamanda sporcular ayakta çalışanlar ve çok fazla hareket eden kişiler için de gül yağını önermek mümkün olabilir gül yağı kas ağrıları üzerinde oldukça etkili olabilir ayrıca oluşan ödemlerin giderilmesinde ve kan akışının hızlanması üzerinde de bir etkiye sahip olduğu söylenilebilir.


Bazı araştırmalar göre ise gül yağının hafıza problemleri üzerinde etki olabileceği söyleniyor.