Gülün FaydalarıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 00:58

Gülün Faydaları

Gülün Faydaları
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 16:55

28 views

Gül bitkisi görüntüsü ve kokusu sayesinde pek çok insanın en sevdiği çiçek konumunda yer alabilen bir bitki türü olarak görülüyor.


Gül bitkisinin aynı zamanda pek çok faydasının da bulunduğu biliniyor. ‘’Gül bitkisinin faydaları nelerdir?’’ Sorusu ise tüketiciler tarafından en çok araştırılan sorular arasında yer alıyor demek mümkün olabilir.


Gül hakkında en çok araştırılan sorular ise: ‘’Gül suyu hangi hastalıklara iyi gelir?’’ ‘’Gülün cilde fayları nelerdir?’’ ‘’Gül çayının faydaları nelerdir?’’ ‘’Kuru gül ne işe yarar?’’ Soruları olabilir.


Gül çayı demleyerek gülün faydalarından yüksek oranda yararlanabileceğinizi söyleyebiliriz. Bu çayın demlenmesi ise oldukça kolay bir yöntemdir.

Gül Çayı Nasıl Demlenir?

Gül çayı için genellikle kuru gül yaprakları tercih ediliyor demlenmeden önce yaprakları iyi bir şekilde yıkayarak temizleyin daha sonrasında demlemek için uygun olan bir demlik veya cezve içerisine alın ve 5 ila 8 dakika arasında gül yapraklarını kaynatın daha sonrasında ise süzerek bu çayı tüketebilirsiniz.


Gül çayı kadınların regl dönemleri içerisinde ağrı hafifletici olarak kullanılabilen bir çaydır, Gül çayı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, Sakinleştirici bir etkisi bulunur stres seviyesinin azaltmaya yardımcıdır. Gül çayının bir diğer önemli özelliği ise sindirim sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasıdır diyebiliriz. Taşıdığı anti bakteriyel özellik sayesinde mide sorunlarına ve sindirim problemlerine gül çayı çözüm olabilir.
Gül çayı içerisinde bol miktarda c vitamini bulunuyor bu boğaz ağrısını dindirmeye de yardımcı olabilen bir özelliktir diyebiliriz. Ayrıca zayıflama sürecinde de gül çayı daha hızlı kilo verilmesine destek olan bitki çayları arasında olarak görülüyor.


Gül çayının gül suyunun veya kreminin en yaygın olarak kullanıldığı alanlardan biri ise cilt üzerindeki olumlu etkileri sayesinde olabilir. Gül çayını tonik olarak cildiniz üzerinde kullanabilir veya gül suyunu da cildinize sürebilirsiniz bunun dışında düzenli olarak gül çayı tüketmeniz sayesinde cildiniz üzerinde parlaklık ve gençlik hissetmeniz mümkün olabilir. Gül cilde doğar parlaklığını kazandırarak cildin daha güzel görünmesine yardımcı olabiliyor.