Kinoanın faydaları nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:09

Kinoanın faydaları nelerdir?

Kinoanın faydaları nelerdir?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:46

90 views

İster beyaz ister siyah isterseniz ise kırmızı çeşidini tüketecek olun kinoa oldukça faydalı olan besinler arasında yer alır demek mümkün son dönemler içerisinde de oldukça popüler bir hale gelmiş olan kinoa bitkisinin her çeşidinin pek çok faydası bulunuyor benzer besin değerleri taşımalarına rağmen pişirme sürelerinde ve sertliklerinde farklılıklar görülmesi mümkün olabiliyor. Koyu renkli olan kinoalar daha yoğun bir tada sahip olabiliyor. Besin değerleri açısından da beyaz kinoa çeşidine göre daha yüksek bir değer taşıyor demek mümkün olabilir.


Beyaz kinoa ise tüketimi en çok tercih edilen ve diğer kinoa çeşitlerine göre daha hafif ve daha yumuşak bir tada sahip olması nedeni ile sıklıkla faydaları araştırılan kinoa çeşitlerinden biri olarak görülebiliyor.

Beyaz Kinoanın Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu için vücudu toksinlerden arındırabilir, vücuttaki iltihap oluşumunu engeller. Cilt üzerindeki yaşlanmaları engelleme üzerinde içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde yardımcı olabilir. Kan basıncını dengede tutarak ani yeme krizleri ve tatlı krizleri gibi durumları engelleyici bir nitelik taşıyabilir. Metabolizmanın daha iyi bir biçimde çalışmasına yardımcı olur mide ve bağırsakların çalışma sistemi üzerinde etkilidir ve düzenleyici görevi görebilir. Kansızlık yani anemi sorunu yaşayan kişiler için tedaviye destek olabilecek bir besin içeriğine sahip olduğundan dolayı gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Kinoa aynı zamanda insan vücuduna gerekli olan enerjiyi sağlayabilecek vitaminlere sahip olan bir tarım ürünü olduğu için düzenli ve porsiyonunda tüketimi halinde tüketiciye daha zinde olması için enerji verir diyebiliriz. Kinoa aynı zamanda hamile kalmak isteyenler için de önerilen besin ürünleri arasında bulunuyor demek mümkün. Spor yapanların da sıklıkla tercih ettiği bir besin olarak görülen kinoa sporcuların da günlük alması gereken besin değerlerinin önemi bir kısmını karşılamaya yardımcı olabilecek besinler arasında bulunabiliyor.


Kinoa daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilecek bir tohumdur. Fakat tek başına hiçbir besinin kilo verimini sağlamadığını unutmamanız ve uygun porsiyonlarda tüketmenizin önerilebileceği bir besin olduğunu söylemek gerekir. Herhangi bir besin ürününün tüketiminde aşırıya kaçmak vücut için fayda yerine zarar sağlayabilir.