Kuru Üzümün Sağlığa FaydalarıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:26

Kuru Üzümün Sağlığa Faydaları

Kuru Üzümün Sağlığa Faydaları
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 8:54

31 views

Sultaniye kuru üzümü üretim ve İhracat orantıyla yetiştiriciyi sevindirirken sağlığa faydaları ile de şaşırtıyor.

En çok ihracatı yapılan ve tüketimde en çok tercih edilen kuru üzüm türlerinden olan sultaniye üzümü vücuda sağladığı faydalar sayesinde sabah kahvaltılarında veya ara öğünlerinizde güvenle tüketebileceğiniz besinler arasında yer alıyor.

Çekirdeksiz Kuru Üzüm Faydaları Nelerdir?

Kuru üzümün en çok bağışıklık sistemi üzerinde ve cilt sağlığına olan etkisiyle öne çıktığını belirtebiliriz. İçerdiği yüksek orandaki, kalsiyum sebebi ile özellikle okul çağındaki öğrenciler için yaralı olan kuru üzüm kemiklerin daha güçlü bir yapıya kavuşmasına katkı sağlamaya yardımcı olabilir.

İçerisinde bulunan elementler sayesinde vücudumuza aldığımız D vitaminin daha iyi oranda sentezlenmesine yardımcı olarak D vitamininden vücudumuzun daha fazla yararlanmasını sağlar bu da d vitamini eksikliği ile oluşabilecek hastalıların önüne geçilmesinde bir rolü olabileceği anlamına gelir. Diyetlerde yeterli miktarlarda tüketildiğinde içerdiği yüksek oranda diyet lifi sayesinde uzun süreli bir tokluk sağlanmasına yardımcı olabileceği için kilo verme sürecinde de etkili bir besin kaynağıdır. Kuru üzüm yüksek oradan şeker içeren kuru meyveler arasında yer alıyor. Doğal şeker içermesi sebebi ile vücuda zarar sağlamıyor aksine tatlı krizlerini sağlıklı bir yöntem ile önlenmesine destek olabiliyor. Kuru üzümü yüksek oranda antioksidan içerir bu sebep ile bağışıklık sisteminin korunması, bağırsak sağlığı üzerindeki etkileriyle de insanlar tarafından tercih edilen besinlerden biri olarak mutfaklarda farklı şekillerde yerini alabiliyor. İçerisine 21 adet kuru üzüm ekleyerek hazırlanan ve 12 saat dinlendirildikten sonra düzenli olarak tüketilen karışımın ise karaciğer hastalıkları üzerinde etkili olabileceği söyleniyor.

Kuru Üzüm Besin Değerleri ise sıkça araştırılan sorular arasında bulunuyor? Kuru üzüm besin değerleri şu şekildedir 100 gram içerisinde yaklaşık olarak 304 kalori bulanan çekirdeksiz kuru üzümün bir porsiyonunuzda 92 kalori bulunduğu belirtiliyor. A vitamini açısından da zengin olan kuru üzümü akciğer hastaları da tercih ediyor ve astım hastalığı üzerinde etkisi olduğu söyleniyor.

Kuru üzümün fazla tüketimi halinde oluşabilecek zararlar ise fazla tüketimi halinde kilo alımına neden olabilir ve alerjik olarak problemler yaratabilir bu yüzden günlük porsiyon miktarının aşmamaya özen göstermekte fayda var.