Mor Patatesin Besin Değerleri Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 00:05

Mor Patatesin Besin Değerleri Nelerdir?

Mor Patatesin Besin Değerleri Nelerdir?
Son Güncelleme :

24 Haziran 2021 - 16:24

171 views

Yeni yeni Türkiye içerisinde Pazar payına sahip oldu diyebileceğimiz mor patates için en çok araştırılan konular arasında mor patates hangi vitaminleri içerir? Mor patates besin değerleri nelerdir? Soruları bulunuyor diyebiliriz. Mor patatesin son derece besleyici bir içeriğe sahip olduğunu söyleyebilmek mümkün. 100 gram mor patatesin içerisinde y6aklaşık olarak 140 kalori bulunuyor diyebiliriz. Doyurucu ve yararlı sayılabilecek bir besin ürünü olduğu için öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilen bir sebze türü olarak göze çarpıyor. İçerisinde bol miktarda C vitamini bulunuyor ve bu orandaki besin değerleri ile içeriğinde bulunan potasyum miktarının bir muzdan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelliği sayesinde ve içerdiği antioksidanlar yardımı ile vücuttan fazla ödem ve kilonun azaltılması konusunda destek olabiliyor. Topraktan aldığı vitaminler ve mineralleri de insana aktaran mor patates vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin bir içeriğe sahip olarak bilinen besin türleri arasında. İçerdiği diyet lifi sayesinde vücudun daha uzun süreli olarak metabolizmasının çalışmasına ve hızlanmasına yardım eden bu patates türü bu yönü sayesinde kilo verme üzerinde ve metabolizma çalışmasını düzene sokmak isteyenler arasında tercih edilen gıdalar arasında bulunuyor diyebilmek de mümkün. İçerdiği antioksidan seviyesinin diğer patates türlerine göre yaklaşık olarak 10 kat daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Bu yönü sayesinde çeşitli hastalıklar üzerinde tedaviye destek olabilecek nitelikler taşıyan ve aynı zamanda hücre yenilenmesine de destek olarak görülebilecek besin kaynakları arasında bulunabildiğini söylenilebilir
Mor patatesin içerisinde bulundurduğu diğer vitamin türleri ise özellikle, nisan vücudun fazlaca ihtiyacı olduğu söylenilebilecek D vitamini ve A vitamini bu vitaminlerin de insan vücudu üzerinde pek çok faydası olduğu biliniyor diyebiliriz.
Mor patatesin pek çok farklı tüketim şekli içerisinden istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz tabii ki fakat besin değerlerini korumak adına ve sağlıklı bir tüketim sağlayabilmek adına mor patatesi buharda haşlama veya fırınlama yöntemini tercih edebilirsiniz. Pişirilen sebze veya meyve türleri uzun süre pişirme sağlandığında içerdiği besin değerlerini kaybedebiliyor bu neden ile tam olarak içerisindeki vitamin ve minerallerden faydalanabilmek ve sağlık açısından da daha yararlı olabilmesi adına kızartma türleri ve fazla pişirilen türlerinin tercih edilmesi önerilemeyebilir diyebiliriz.