Mor Patatesin Faydaları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:05

Mor Patatesin Faydaları Nelerdir?

Mor Patatesin Faydaları Nelerdir?
Son Güncelleme :

24 Haziran 2021 - 16:25

57 views

Mor patates özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler arasında sıklıkla tercih edilen bir besin türü diyebiliriz Japonya’da üretimi çok fazla yapılan Kowia eyaletinde neredeyse hemen hemen her yemeğin içerisinde mor patates kullanılıyor diyebiliriz. Ve bu eyalet içerisinde yasayan insanlarım ortalama ömrünün ise 100 yıl olduğu söyleniyor.
Peki, Mor patates hangi hastalıklara iyi gelir? Mor patatesin neye faydası var?
Öncelikle mor patates türünün diğer patates türlerine oran ile 10 kat daha fazla antioksidan içermesi sayesinde hücre yenilenmesine destek olduğunu söyleyebilmek mümkün. İç organlar özellikle karaciğer sorunları olanlara önerilebilecek olan bir besin olarak görüldüğünü söyleyebiliriz.
İçerisinde bulundurduğunu çinko magnezyum ve potasyum sayesinde insan vücudunun hastalıklara karsı daha dirençli olmasına yardımcı oluyor diyebiliriz.
Vücutta biriken çeşitli hazır gıdalardan alınabilen sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan oluşabilen hareketsiz bir yasamın da neden olabileceği toksinleri vücuttan uzaklaştırma üzerinde etkili olabilir.
Günlük Karbonhidrat ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamanızı sağlarken uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. İçerdiği yüksek lif sayesinde mide ve bağırsak sorunları ile mücadeleye destek verebilir.
Cilt üzerinde gençleştirici bir etkisi olan mor patatesi düzenli bir biçimde tüketerek bu faydayı görebilecekken suyunu tonik haline getirip direkt olarak cildinize uygulamanızın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz.
Zihinsel faaliyetler üzerinde etkisi olduğu söylenebilecek besinler arsasında da yer alan mor patates unutkanlık gibi sorunlarla baş edilmesini kolaylaştırıyor ve Alzheimer riskinin düşmesinde yardımcı olabiliyor.
Dolaşım sistemini de düzenliyor. Bu sayede mor patates damar tıkanıklığının önüne geçebiliyor.
İçerisinde bulundurduğu C vitamini Potasyum ve magnezyum sayesinde kas korunmasına ve daha hızlı kas kazanımına yardımcı olabilecek bir besin türü olan mor patates tüketimini sporcular da tercih ediyor ve spor yapanlar için de mor patates tüketiminin özellikle kas yapımı üzerinde faydası olduğunu söylemek mümkün olabiliyor.
Burun tıkanıklığı ve astım bronşit gibi akciğer hastalıkları üzerinde de mor patatesin olumlu bir tedavi edici etkisi bulunabildiği söyleniyor.
Ülser gastrit mide rahatsızlıkları gibi insan hayatını büyük derecede etkileyebilecek sorunlar üzerinde tedavi edici bir etkiye sahip olabileceğinden de bahsedildiğini söylemek gerekiyor.