Sarımsağın faydaları nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 09:04

Sarımsağın faydaları nelerdir?

Sarımsağın faydaları nelerdir?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:45

13 views

Sarımsak ülkemiz içerisinde hemen hemen her bölgede yetiştirimi sağlanılabilen bitki çeşitlerinden biridir ve insanlara pek çok fayda sağlar herkesin evleri içerisinde mutlaka sarımsak bulunur ve az bir miktar da olsa sarımsak yemekler içerisinde kullanılır. Sarımsak yemeklere farklı bir aroma katarken aynı zamanda insana sağladığı faydalar sayesinde de tüketimi tercih edilen bir besin ürünüdür.


Türkiye’de yetişen sarımsak yurt dışında pek çok ülkeye ihraç ediliyor ve ülke ekonomisine de katkı sağlıyor diyebiliriz.


Peki, ‘’sarımsak tüketiminin faydaları nelerdir?’’, ‘’Sarımsak ne işe yarar?’’, ‘’Sarımsak en çok neye iyi gelir?’’


Öncelikle sarımsağın yaklaşık olarak %80 oranında bir miktarının sudan oluştuğunu söylemek mümkün Sarımsak içerisinde hangi vitaminler bulunur derseniz ise vücut için pek çok faydası olan A,B1, C vitaminleri ve bunun yanında magnezyum gibi bileşenleri içinde bulundurduğunu söylemek mümkün olabilir.

Sarımsağın faydaları ise:

Sarımsak doğal bir antibiyotik görevi görür ve aynı zamanda iyi bir bağışıklık güçlendiricidir diyebiliriz.


Kalp dostu bir özelliği vardır dolaşım sistemini iyi bir biçimde düzenler ve kalp ve damar sağlığını koruma üzerinde etkili olabilir


Hücre yenileyici özelliği sayesinde sarımsak kanserli hücreler ile savaşma üzerinde yardımcı olabilir.


Sarımsak nörolojik olan problemlerle başa çıkmada yardımcı olabilir hafızaya güçlendirici bir etkisi bulunur bu sayede Alzheimer hastalığına karşı da koruyucu bir görev üstlenmesi mümkün olabilir.

Sarımsak kan şekerinin düşürülmesi üzerinde etkilidir ve yüksek tansiyon gibi sorunlarla savaşmada etkili bir ilaç olarak sarımsak kullanılması önerilebilir.


Sarımsak mide ve bağırsak sistemi üzerinde oldukça güçlü bir etkiye sahip olabilir özellikle bağırsaklarda oluşan parazitlerin önüne geçilmesi konusunda düzenli olarak sarımsak tüketiminin önerilmesi mümkün diyebiliriz.

Sarımsak iyi bir ödem attırıcıdır ve idrar söktürücü olarak da kullanılabilir.
Sarımsak karaciğer sağlığının korunması üzerinde oldukça etkilidir ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur.


Sarımsak hücre yenileyici özelliği sayesinde sadece iç organlar üzerinde değil cilt güzelliği ve aynı zamanda saçların da daha güçlü olması için kullanabilir.

Farklı tarifler yardımı ile saç veya cilt maskesi yapabilirsiniz. Düzenli tüketimi sayesinde de sac ve cilt üzerinde sarımsak faydalarını görebilirisiniz.