Sultaniye Üzüm Üreticileri Sağlık ÜretiyorTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 09:31

Sultaniye Üzüm Üreticileri Sağlık Üretiyor

Sultaniye Üzüm Üreticileri Sağlık Üretiyor
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 9:58

75 views

İhracatta da önemli bir yere sahip olan kuru üzüm ağaçlarının yetiştirilmesi özellikle Sultaniye Üzümü olarak bilinen üzüm çeşidinden yapılıyor ve Manisa Bölge’sinde bulunan ağaçların yaklaşık yüzde 85 gibi bir oranı bu üzüm ağaçlarından oluşuyor diyebiliriz.

Sultaniye üzümü olarak yetiştiriyor. Yüksek kaliteli ihracat kaynaklarından biri olan kuru üzüm yetiştiriciliği hem ülkeye döviz girdisini sağlıyor hem de faydaları saymakla bitmiyor. Üretimi zor ve zahmetli kar sağlanması uzun bir süre alabilen üzüm çeşitlerinin hem yaş çeşitleri hem de kuru çeşitlerinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor demek mümkün.

Sultaniye üzümü olarak bilinen Manisa Bölgesinde üretişimi sağlanan ve çekirdeksiz üzüm olarak kullanılan üzüm türünün araştırmalara göre faydaları saymakla bitmiyor. Hastalıklara karşı koruma sağlayan ve şifa kaynağı olarak kullanılan üzüm çeşitlerinden içerdiği şeker oranı ile kuru üzüm çeşidi çok fazla tüketimi uygun bir besin olarak bulunmasa da gerek fıstıkla gerek leblebi ile gerek fındık ile çok yakışıyor. Bu lezzetli ve sağlıklı olan atıştırmalık gün içerisinde uygun miktarlarda tüketildiğinde zarar değil fayda sağıyor.

Kuru üzümü kimler tüketmeli?

Doğal kurutma yöntemleri kullanılarak kurutulmuş çekirdeksiz kuru üzümde yurt dışı ülkeleri de sağlıklı bir üzüm türü olarak ülkemizden ihraç ediyor diyebiliriz. Doğal olan her şeyin sağlığa bir faydası bul8unulabileceği söylerden üzüm yetiştirilen bölgelerdeki yoğun emek ve sabır hem sağlık açısından ümit veren faydalara sahipken hem de hem ülke içerisinde hem de dış pazarlarda ekonomiye de büyük bir katkı sağlıyor.

Enerji, deposu olarak görülen kuru üzümün vücuda sağladığı pek çok fayda sayesinde özellikle gün içerisinde Hareketli ve zinde olmak isteyen insanların tüketmesi önemle vurgulanıyor. Özellikle okul çağındaki çocuklar sporcular ağır işçiler tarafından sıklıkla tercih edilen besinler arasında bulunması önerilebilecek bir kuru meyvedir diyebiliriz. Kuru üzüm hem tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılıyor hem de içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde insan vücuduna ve insan zihnine sağladığı faydalar sayesinde topraktan gelen bu lezzetli ürün sizi daha sağlıklı bir insan haline getirmekte oldukça etkili olabilecek gibi görünüyor.