Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:57

Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?

Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2021 - 14:02

97 views

Taze zencefil pek çok farklı şekillerde kullanılarak sağlığınıza katkı sağlayabilir yemeklerinizin ve içeceklerinizin içerisinde vaz geçilmez hale gelebilir.


Özellikle son dönemlerde saksı içerisinde balkonda zencefil yetiştiriciliği veya bahçede zencefil yetiştiriciliği tercih edilen türlerden biri olarak görülebiliyor.
Özellikle evde yetiştiriciliği tercih eden kişiler evde yetiştirilmesi sağlanılan zencefilleri nasıl değerlendirebileceklerini sıklıkla araştırıyorlar.


Şifasının çok olduğu kadar kullanıldığı yerler ve zencefil kullanılarak yapılan tariflilerin de çeşitli olduğu söylemek mümkün.


Zencefil ile detoks suyu yapımı: Zencefil yağ yakımına destek olan ve sağlıklı olarak kilo verme sürecine yardımcı olan bitkiler arasında ulunuyor zencefili detoks sularınızın içerisine ekleyerek hem detoks sularınıza farklı bir aroma katabilir em de yağ yakımına destek olurken bağışıklık sisteminizi daha güçlü bir hale getirebilirsiniz.

Salatalarda Zencefil Kullanılır mı?

Evde yetiştirdiğiniz ve taze olarak hasat ettiğiniz bitkilerinizi evde zencefil kurutma yöntemlerini kullanarak kurutabilir daha sonra toz haline getirebilirsiniz. Oldukça güçlü bir baharat olduğu bilinen zencefil salatalarınıza farklı bir lezzet katma konusunda da yardımcı olabilir.


Zencefili boğaz enfeksiyonuna karşı savaşmada kullanabilirsiniz etkili bir bağışıklık güçlendirici olan zencefil sayesinde bakteri ve virüslerden kurtulabilirsiniz. İçerisine bal karabiber ve limon da eklenerek hazırlanan farklı zencefil çayı tarifleri sayesinde iyileşme sürecinize destek olabilirsiniz.

veya bal ve limon ekleyerek zencefili toz veya taze hali ile tüketmeniz mümkün olabilir.
Toplayıp daha sonra kuruttuğunuz toz zencefillerinizi toz haline getirerek özellikle makarna sosu tarifleriniz içerisinde kullanmanız mümkün olabilir.


Zencefil tatlılarda da kullanılabilen ve tatlı çeşitlerine ayrı bir lezzet katma özelliğine sahip olabilir yine kurutup toz haline getirdiğiniz zencefil çeşitlerini farklı kurabiye tarifleri için kullanabilir hem sağlıklı hem lezzetli kurabiyeler yapabilişiniz.


Zencefil kırmızı etler için de beyaz et çeşitleri içinde lezzet verici bir baharat olarak kullanılabiliyor ve yemeklerin farklı ve daha lezzetli olmasına yardımcı olabiliyor. Özellikle beyaz et ve zencefil birlikte kullanıldığında yemeklerin farklı bir renge büründüğünü görebilirsiniz. İştah açıcı bir renk ve bir kokuya neden olur diyebiliriz.