Trüf Mantarı Faydaları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:58

Trüf Mantarı Faydaları Nelerdir?

Trüf Mantarı Faydaları Nelerdir?
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 16:54

221 views

Trüf mantarının faydaları sayesinde ve içerdiği zengin besin değerleri sayesinde pek çok farklı isim iler anılabildiğini söylemek mümkün. trüf mantarı ‘’Kara Elmas’’ ‘’ ölümsüzlük yiyeceği’’ gibi farklı isimler ile anılıyor ve bu da tüketicinin faydalarını merak etmesini sağlıyor diyebiliriz.


Sağlığa pek çok faydası bulunan yüksek besin değerli trüf mantarının faydaları:
Öncelikle 100 gram içerisinde 284 kalori bulandıran trüf mantarının yüksek oranda içerildiği diyet lifi ve protein sayesinde kas yapımına yardımcı ve kilo vermek isteyenler için iyi bir besin olduğunu söyleyebiliriz. Uzun süre tok kalınmasını sağlayan diyet lifi sayesinde trüf mantarı tüketerek forma girmeniz kolaylaşabilir. Hem de oldukça lezzetli olan bu mantar çeşidi sayesinde hem yemeklerinizden zevk alıp hem de kalaylıkla kilo verebilirsiniz.
İçerdiği vitaminler sayesinde hücre yenilenmesine katkılıda bulunabilen trüf mantarı cildin güzelleşmesine yardımcı olur.


Bağırsak florasını düzenleyerek metabolizma üzerinde yararlı bir etki oluşturur.
Kan basıncını düzenleyebilir. Bu sayede tansiyon gibi problemlerin daha az görülmesine destek olabilir. Kalp krizi riskini azaltmada etkili olabilir.


İçerdiği karbonhidrat değeri sayesinde bir porsiyon tüf mantarı insanın günlük enerji alımı ihtiyacının yüzde 30unun karşılanmasına destek olabilir. Bu sayede kendinizi gün içerisinde daha dinç hissedebilirsiniz. Trüf mantarı düzenli tüketildiğinde faydaları saymak ile bitmiyor ve tüketmesi de oldukça kolay ve lezzetli besinler arasında yer alıyor.


Trüf mantarı dünyada pahalı yiyecekler arasında kabul ediliyor ve havyardan sonra en yüksek değerlere alıcı bulabilen bir besin kaynağı fakat tüketmesi kolay.

Trüf Mantarı Nasıl Tüketilir?

Genellikle ev için alımlarda rendelenerek kullanılmasında küçük bir miktarında bile hem ister salatalarınıza ister pizzalarınıza ister makarnalarınıza tat verirken. Ekonomik olarak diğer bir kullanım yolu ise zeytinyağınızın içerisine küçük bir adet trüf mantarı ekilmek olabilir. Bu mantar içerisindeki besin değerleri zeytinyağı ile ortaya çıkacaktır ve trüf mantarı içerisindeki vitaminleri zeytinyağı yardımı ile bu şekilde4 bir kullanım ile kolaylıkla sağlayabilirsiniz.


T6rüf mantarı sadece karbonhidrat kaynağı olan yiyecekler değil aynı zamanda kırmızı et veya beyaz etlerle de çok yakışan besinler arasında yer alıyor diyebiliriz.