Üzümün Faydaları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:03

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Üzümün Faydaları Nelerdir?
Son Güncelleme :

24 Haziran 2021 - 16:21

24 views

Manisa’dan Sofralara taptaze üzümün Faydaları
Yetiştiriciler için önemli bir gelir kaynağı olan sağlık deposu taze<e üzüm yetiştiriciliğimde diğer illerden ön sırada bulunduğunu söyleyebileceğimiz Manisa sağlıklı taze üzüm çeşitlerinden özenle yetiştirilmiş olanlarını hem ihraç ediyor hem de iç pazarda satışa sunuyor. Üzüm satışları da oldukça yüksek olan bu dönemde yetiştiriciler üzümün faydalarına da dikkat çekiyor.

Taze Çekirdeksiz Sarı Üzümün Faydaları Nelerdir?

Mevsiminde günlük olarak tüketilen bir orta boy üzüm kâse günlük vitamin ihtiyacının karşılanmasında oldukça etkili. Ayrıca kuru üzüme görecek daha az miktarda şeker içeriyor. Yeşil taze üzümde bulunan demir, magnezyum, çinko mineralleri sayesinde daha sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi kemik sistemleri üzerinde büyük etkileri düzenli tüketim halinde görülebilir deniliyor, içerisinde A vitamini, B1 vitamini ve bolca E vitamini, demir, sodyum, içeren üzüm kansere karşı korunmada etkili bir seçenek olabiliyor. Kolesterolü dengeleyebiliyor ve kotu kolesterol ile mücadele edilmesinde katkı sağlayabiliyor. Kılcal damarlarının güçlenmesinde etkili olabileceği söylenen taze üzüm meyvesinin kalp krizi riskini düşürme olasılığı da var. Damara üzerinde güçlendirici etkisi olan taze üzüm meyvesi göz içerisindeki kılcal damarlarında güçlenmesine katkı sağlayarak özellikle ileride ki yaşlarda oluşabilecek katarakt gibi problemlerin riskinin azaltılmasında da etkili bir besin olarak görülüyor. Saçlar güçlenmesine ve saçların dolgunlaşmasına katkı sağlayabilecek Falanoidler de üzüm içerisinde bulunuyor.
Gençlerin tüketmesi de önerilen ve ergenlik çağında özellikle sınava hazırlanma dönemlerinde tespit edilebilen dikkat eksiliği ile savaşmada da etkili olabilecek yaş üzüm hiperaktiflik üzerinde de etkili demek mümkün. Kişinin stres ve depresyon gibi olumsuz ruh halini etkileyen psikolojik problemler ile de savaşmasına yardımcı olabilen üzümün zihinsel faaliyetler üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabileceğini söyleyebilmek mümkün gibi görünüyor. Ve Ruhsal durumun düzeltilmesinde bir rol taşıyabiliyor. Zihinsel faaliyetlerden en önemlisi olan hafıza problemleri ile savaşmada da kullanılan üzümünün nörolojik sağlık üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olabileceği belirtiliyor. Yaşlanmayı geciktirerek kişinin daha uzun süre genç kalmasına yardımcı oluyor içerdiği e vitamini sayesinde kırışık oluşuşumu da gecikebiliyor.
Yetiştirmesi zahmetli faydası çok olan taze sofralık üzümü herkes severek tüketiyor ve yetiştirici de doğada yetiştirdikleri bun sağlık deposunu öve öve bitiremiyor.