Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:28

Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?

Yeşil Eriğin Faydaları Nelerdir?
Son Güncelleme :

18 Kasım 2021 - 10:43

39 views

Tatlı ya da ekşi lezzetleriyle tüketebileceğimiz hatta tuza bulayarak severek yediğimiz eriğin insan sağlığına ne gibi faydaları var bilmek ister misiniz? Gelin o halde yaz aylarımızın vazgeçilmez meyvesi olan eriğin bizim için sağladığı ne gibi faydaları varmış birlikte öğrenelim.

Ülkemizde erik üretimi yoğun olarak yapılıyor. Bunun en büyük etkisi ise şüphesiz ki iklimsel uygunluktur. Ülkemizin sahip olduğu iklimsel çeşitlilik, erik üretimini mümkün kılıyor. Erik farklı türleri olan bir üründür. Bu nedenle her eriğin hasatı aynı dönemde yapılmaz. Ancak özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde erik üretimi yoğun olarak yapılmakta hatta ilk hasat Mersin’in Mut ilçesinde yapılıyor.

Erik Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Erik, sevilen tüketilen meyveler arasında yer alır. İlkbahar sonu yaz başı gibi hasatına başlanılan eriğin içerisinde bol miktarda vitamin bulunur. Erik, A, C, K vitaminleri ve lif maddesi açısından oldukça zengindir. Meyve saatlerimizin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan eriği, taze yerken özellikle tuzlayarak keyifle yeriz. Ancak eriğin tuzlanarak yenmesi tavsiye edilmez. Özellikle vücutta ödem oluşmasına sebep olur.

Bu nedenle eriği tuzlamadan yemeye dikkat edin.

Yeşil erik tüketiminin faydaları

Yeşil erikte bol miktarda organik asit maddesi bulunur. Organik asit vücutta alkali dengesini sağlar ve depolanmasına yardımda bulunur. Bu nedenle özellikle mevsiminde erik tüketimine özen gösterin.

Yeşil erik, asit türleri açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçeriğinde bulunan bir diğer asit maddesi de sitrik asittir. Sitrik asit, yorgunluk hissinin azaltılmasına katkı sağlar. Yeşil erik tükettiğiniz taktirde kendiniz daha az yorgun hissedersiniz.

Kemikleri Güçlendirir

Erik tüketimin insan sağlığına sağladığı bir diğer fayda da kemik sağlığını desteklemesidir. Özellikle süt ürünleri ile birlikte tüketildiğinde dişleri ve kemikleri daha sağlıklı hale getirir.

Ayrıca protein içen gıdalarla tüketilmesi durumunda, besinlerde bulunan asit miktarının azaltılmasını sağlar.

Lif Açısından Zengin Bir Besindir

Erik, lif miktarı yüksek bir meyvedir. Kabızlık problemi yaşayan ve sindirim sistemi ile ilgili problem yaşayan insanların tüketilmesi önerilmektedir. Bağışıklık sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.