Zencefilin Besin Değerleri Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:53

Zencefilin Besin Değerleri Nelerdir?

Zencefilin Besin Değerleri Nelerdir?
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2021 - 14:01

82 views

Zencefil şifalı bitkiler içerisinde bulunan ve pek çok kişinin gerek sağlık için gerek lezzeti için tükettiği bitkilerden biri olarak görülebilir. Kişiye sağladığı pek çok faydanın bulunduğunu bilinen özellikleri arasında yer alıyor.


Zencefil toz veya taze halde pek çok tarifin içerisinde yer alabilen bir bitki türü denilebilir.
Zencefil tüketimi kilo vermeye de yardımcı oluyor. Diyet yapan kişiler tarafından zencefilin kalori ve besin değerleri sıklıkla araştırılan konular arasında bulunuyor.


İçeresinde bulundurduğu pek çok vitamin ve mineral sayesinde tüketiciler tarafında sevilerek tüketiliyor demek mümkün olabilir.

Peki, Zencefilin İçerisinde Neler Bulunuyor?

100 g zencefil içerisinde:


80 kcal, 17.8 g karbonhidrat, 2.0 g lif, 1.8 protein, 0.8 g yağ bulunduğunu söyleyebiliriz.

Zencefil içerisinde bunlar dışında pek çok vitamin ve mineral de içeren bir bitki olarak dikkat çekiyor.

Zencefil İçerisinde Hangi Vitaminler ve Mineraller Bulunuyor?

İçerisinde B3, B6, C ve A vitaminleri bulunduğu biliniyor, ayrıca zencefil içerisinde insan sağlığına oldukça faydalı olan demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller de yer alıyor demek mümkün olabilir.
Taze zencefil ve kurutulmuş zencefil içerisinde bu değerlerde değişiklik görülebiliyor. Taze zencefil kuru zencefile göre etken madde bakımından daha zengin denilebilir. Özellikle besin içerisinde bulundurduğu su bakımından bir farklılık görmek mümkün taze zencefilin içerisinde %80 oranında su bulunurken toz zencefil içerisindeki su oranı %10 miktarında olarak biliniyor.


İster taze hali olsun isterseniz ise kuru hali olsun zencefil tüketimi farklı tarifler ve farklı kullanım şekilleri sayesinde kişiye pek çok fayda sağlıyor ve zencefil faydaları nelerdir konusu da en çok araştırılan konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Zencefili kendi evinizde zencefil yağı haline getirip kullanmanız da mümkün olabiliyor.


Zencefil yetiştiriciliğinin ev içerinde balkonlarda veya bahçelerde de uygun hava koşulları ve uygun bir bakım ile gerçekleştirilebildiğini söyleyebiliriz. Zencefil tüketimi ülkemiz içerisinde sağlığa faydaları ile gün geçtikçe artarken zencefil yetiştiriciliği de evde balkonlarda ve saksı içlerinde gerçekleştirilebilir bir bitki yetiştiriciliğidir demek mümkün.