Zeytinin FaydalarıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:37

Zeytinin Faydaları

Zeytinin Faydaları
Son Güncelleme :

23 Haziran 2021 - 9:10

57 views

Barışı getiren zeytin sağlığı da getiriyor Yetiştiriciler şifa dağıtıyor.
Ülekemizde ege bölgesinde yetiştirilen zeytin tarım ile geçinenlerin gelir kaynağı olarak görülüyor. Pek çok farklı şekilde üretilebilen ve tüketim sağlanan zeytinin pek çok da faydası bulunuyor. İster yaprakları çay haline tüketilebiliyor, ister sofralık olarak tüketilebiliyor. Ayrıca zeytinyağı üretimi sayesinde çiftçilerin yüzü gülüyor.
Akdeniz iklimine sahip bölgelerde yetiştirilen zeytinin faydaları nelerdir?
Zeytin kandaki basınç oranını dengeler kan şekerini denge altına alabilir. Kolesterol seviyesinin de3ngweklenmesi için oldukça büyük bir önem taşır, Zeytin iyi bir diyet lifidir. Bir adet zeytinin kalori mikltar4ı yaklaşık olarak 5 kalori civarındadır. Zeytin içerisinde bulanan E vitamini sayesinde cilde oldukça faydalıdır. Özellikle içerisinde zeytinyağı bulunduran cilt bakın ürünlerinin ve saç bakım ürünlerinin oldukça popüler olduğunu söyleyerek yanılmayız. Hücrelerin yenilenmesine ve korunmasına katkı sağlayan incir çeşitli hast6alıkların önüne geçilmene yardımcı olabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda görülebilecek Alzheimer hast66alığının gelişmesinin engellemede Zeytinin bir rolü olduğunu söyleyebiliriz. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan zeytin stres ve depresyon üzerinde de olumlu etkiler gösterebiliyor.
Zeytin besleyici içeriği sayesinde sıklıkla tüketilen türler arasında yer alıyor. Zeytin içeriğinde sodyum, potasyum, magnezyum, fosfor, iyot gibi elementler varken mineral bakımından da oldukça zengin olan zeytin tam anlamı ile topraktan gelen bir şifa kaynağı.
Zeytin tarımında sadece zeytinin kendisi değil yaprakları da ayrıca toplanıyor ve zeytinyağı da çiftçiye kazandırıyor.
Bitki çayı olarak yaprakları kaynatılarak içilen zeytin yaprağı çayı sayesinde hem üreticiler kazanıyor hem de Zeytin yaprağı çayı sayesinde siz sağlığınıza katkı sağlıyorsunuz.

Zeytin Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Zeytin yaprağının çeşitli hastalıkların tedavisinde etkili olabileceği söyleniyor. Özellikle diyabet hastaları ve tansiyon hastalarının sıklıkla tükettiği zeytin yaprağı çayı yüksek tansiyonu kontrol altına alabilir, kandaki şeker miktarını düzenleyebilir.
Metabolizmanın işlevini düzgün bir biçimde gerçekleştirmesine de fayda sağlayan zeytin yaprağı zeytin kadar değerli bir şifa kaynağı demek mümkün. Zeytin yaprağı çayının sadece vücut üzerinde değil stres üzerinde e pek çok etkisi bulunabileceğine ve kişi üzerinde stresi azaltmada etkili bir ürün olduğu söyleyebiliriz. Doktorunuza danışarak zeytin yaprağı çayı tüketmeniz önerilir.