2021 Erik Fiyatları Ne Kadardır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:59

2021 Erik Fiyatları Ne Kadardır?

2021 Erik Fiyatları Ne Kadardır?
Son Güncelleme :

07 Ağustos 2021 - 9:21

1.310 views

Ülkemizde üretilen ve sevilerek olgunlaşması beklenmeden tüketilen meyvelerden biri de eriktir. Meyve oluşumuna başladıktan kısa süre sonra, dayanamayıp mutlaka tüketmeye başlarız. Bu denli sevdiğimiz bir meyve olduğu için fiyatları da oldukça ateş pahası olmaya devam ediyor.

Peki 2021 Yılı Erik Fiyatları Nasıl Seyrediyor?

Mart ayında ilk erik hasatının yapılmasıyla birlikte erik fiyatları, pazar piyasasında şok etkisi yarattı. Mersin’in Mut ilçesinde ilk erik hasatının yapılmasıyla birlikte sezona kilosu 500 liradan giriş yapan erik herkesi şaşkına çevirdi. Erik, genellikle ülke vatandaşlarımızın tüketmekten keyif aldığı bir meyvedir. Özellikle yeşil erik tüketimi ülkemizde çokça yapılmaktadır. İlk hasatla birlikte piyasaya hızlı bir giriş yapan eriğin şu an için pazar ve market tezgahlarında daha uygun ve cazip fiyatlarıyla sevenleriyle buluşuyor.

Eriğin Kilosu Ne Kadar?

Piyasaya yüksek bir fiyatla giriş yapan eriğin kilosu son güncellenen fiyatlara göre daha uygun. Herkesin alabileceği bir fiyat etiketine sahip eriğin en son sahip olduğu etiket fiyatına göre eriğin kilosu, çeşidine göre 6 TL ile 20 TL arasında değişiyor.

Erik yetiştiriciliği yapan diğer şehirlerimizde hasat başlamasıyla birlikte eriğin fiyatı herkesin kolayca alabileceği bir fiyata indi. Sevilerek tüketilen bir meyve olan ülkemizde eriğin üretimi de tüketimi kadar yoğun bir şekilde yaşanıyor.

Ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yapılan erik üretimi, kalite olarak erik standartlarını oluşturuyor. Erik yetiştiriciliği ile ön plana çıkan ilimiz Mersin’dir. İlk hasat işlemi Mersin ilinin Mut ilçesinde gerçekleştiriliyor. Üretilen erik cinsi ise özellikle can eriğidir.

Ülkemizde farklı erik türlerinin üretimi yapılır. Ancak en fazla tüketilen erik türü can eriğidir. İri taneli, sulu ve tadı oldukça lezzeti olan can eriğinin ilk hasatı her sene yüksek fiyatlarla alıcıyla buluşturuluyor. Yeşil eriğin tüketimi, diğer erik türlerine göre daha yoğundur.

Ülkemizde yoğun olarak üretilen diğer erik türleri ise, can eriği, papaz eriği, tatlı üryani olarak ve mürdüm eriği olduğunu söyleyebiliriz. Erik çeşitliliği açısından ülkemiz farklı erik türlerinin üretildiği geniş bir üretim alanına sahiptir.