Aloe Vera Hastalıkları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

26 Temmuz 2024 - 23:54

Aloe Vera Hastalıkları Nelerdir?

Aloe Vera Hastalıkları  Nelerdir?
Son Güncelleme :

14 Ağustos 2021 - 10:01

442 views

Aloe vera bitkisinde farklı hastalıklar sıklıkla görülebilir bu hastalıkları hakkında ve tedavi süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olunmadığı takdirde hastalık ilerleyebilir ve bitkinin ölümüne sebep olabilir. Bu yüzden hastalıklar ve hastalıkların tedavisi hakkında fikir sahibi olmak Aloe Vera bitkinizin sağlığı için oldukça önemli olan konular arasında yer alır diyebiliriz

Aloe Vera Bitkisinde Görülebilecek Hastalıklar

Aloe Rust: Pas hastalığı olarak bilinen bir hastalık çeşididir diyebilmek mümkün olabilir. Yapraklarda dairesel olarak kahverengiye dönük sarı kızıl tonlarında lekeler görülebilir. Pas hastalığı bir çeşit mantar hastalığıdır diyebiliriz. Pas hastalığında hastalık olan alanın çevresi okside olur ve hastalık yayılmaya devam etmez Genellikle ticari olarak yetiştirilen aloe vera bitkilerinde görülür.

Yumuşak Çürük: Aloe vera bitkisinde sulamadan kaynaklı oluşabilecek bir hastalık olduğunu söylemek mümkün olabilir bu hastalığı önlemek için yapılması gereken ise bitkinin sulamasını gerçekleştirirken yaprak kısımlarına su gelmemesine özen gösterilmeli ve üstten su verilmemelidir denilebilir.
Antrokoz Hastalığı: ılık ve yağış alan havalarda yayılan bir hastalık çeşidi olarak görülmesi mümkün olabilir. Bu hastalık çeşidi bitkinin üzerinde kızıl ve kahverengi dairesel olarak meydana gelen bir hastalıktır demek mümkün.
Yaprak Biti Hastalığı: Yapraklarda ortaya çıkan bir hastalık çeşididir. Fark edilmediği takdirde yapraklar da gelişmeme ve boğulma meydana gelmesi mümkün olabilir. Genellikle zarar görmüş ve yeterince beslenememiş aloe vera yaprakları üzerinde görülmeleri mümkün olabilir.

Yaprak bitinden Nasıl Kurtulunur?

Yaprak biti görülüş olan bitki diğer bitkilerden uzaklaştırılmalıdır. Yetiştiricilerden temin edebileceğiniz bit ilaçlarının yanı sıra doğal olarak elde edebileceğiniz sabunlu karışımlarla da mücadele edebilirsiniz


Yaprak bitinin önüne geçmek için alabileceğiniz en önemli önlemler arasında aloe vera bitkinizin doğru bir biçime sulanması olduğunu söylemek mümkün olabilir. Ayrıca yetiştirdiğiniz bölge koşulları da bu hastalığın önlenebilmesi adına oldukça büyük bir etken olarak görülebilir.

Bu hastalıkları önlemek iç.in bitkinin doğru koşullar içerisinde yetiştiriminin sağlanması, yeterli güneş alması, iyi bir bakım ve gübreleme yapılması, takvime uygun olarak davranılması oldukça önemlidir denilebilir.