Aloe Vera Jel Hakkında Bilmeniz GerekenlerTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

26 Temmuz 2024 - 23:58

Aloe Vera Jel Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Aloe Vera Jel Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2021 - 8:52

97 views

Aleo vera bitkisinin insanlar tarafından bakım, güzellik, sağlık gibi alanlarda kullanılan kısmının jeli olduğunu söyleyebiliriz. Saydam görünüşlü yapışkan ve çiçeğin iç kısmında bulunan jeli şifa kaynağı olarak kullanılabiliyor hem cilde büyük bir fayda sağlıyor hem de ağız yolu ile tüketildiğinde kişinin sağlığına da büyük faydasının olabildiği aloe vera jeli ile ilgili bilinenler arasında yer alıyor diyebiliriz.

Sadece tarla içlerinde değil evlerde de bu bitkinin yetiştiriciliği uygun yetiştirme koşulları altında kullanılıyor.

Aloe vera Jeli Faydaları Nelerdir?

Aloe vera jeli gerek cilt hastalıkları gerek sindirim sorunları üzerimde tedavi edici olabilme özelliği ile kullanılırken aynı zamanda bu jel sayesinde vücut direnci artıyor ve bağışıklık güçlenebiliyor.
İçeresinde A, E, C vitaminleri başta olmak üzere folik asit, magnezyum, sodyum, kalsiyum, bakır, selenyum, potasyum gibi bileşenlerde bulunduğu biliniyor.

Aloe Vera Jeli Ne İçin Kullanılır?

Yanık tedavisi için tercih edilebilir.
Cilt hastalıklarının tedavisi üzerinde rol oynayabilir.
Bağışıklık güçlendirici olarak kapsül formunda kullanılabilir.
Saçları besleme ve saçların daha iyi parlaması üzerinde etkili olabilir.
Hücre yenilenmesine destek olabilen içeriği sayesinde kanser hastaları tarafından da vücudun güçlenmesi adına tercih edilebilir.
Sindirim problemlerine iyi gelir bağırsakların düzenlemesinde etkili olabilir. Bunun yanında ülser gibi mide sorunları için de aloe vera tedavinize destek olabilecek bitkiler arasında bulunur.
C vitamini açısından oldukça zengin olan bu bitki gün içerisinde daha zinde olmanıza yardımcı olabilir.
Sivilcelerin veya sivilce izlerinin tedavisinde güneş lekeleri üzerinde etkili olabilir.

Aloe Vera Jeli Nasıl Kullanılır?

Aloe vera jelinin nasıl kullanılacağı merak edilen sorular arasında yer alıyor özellikle cilt üzerinde doğru bir biçimde kullanabilmek önemli. Gün içerisinde sabah ve akşam olmak üzere kullanılmaya uygun bir yapısı olduğunu söyleyebilmek mümkün. Sabah ve akşam olmak üzere 12 saat ara ile cildiniz üzerine ince bir tabaka halinde sürüp 10 dakika kadar bekletip durulayabilirsiniz. Çok fazla cildinizi ovalamamanız oldukça önemlidir. Hafif masaj yaparak yüzünüze jeli yaymanız tavsiye edilir. Hem izlerin geçmesi üzerinde hem de cildin nemlenmesi
Üzerinde oldukça etkili olabilir. Eğer cildiniz bu uygulama sonucunda yağlanır ise günde 2 defa yerine 1 defa uygulayabilirsiniz veya haftada 3-4 kere uygulama gerçekleştirebilirsiniz.