Aloe Vera Yaprakları Neden Boşalır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:14

Aloe Vera Yaprakları Neden Boşalır?

Aloe Vera Yaprakları Neden Boşalır?
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2021 - 11:43

727 views

Aloe vera yetiştiriciliği yapılırken en dikkat edilen konular arasında bulunan yaprakları içinden iyi bir jel miktarı elde edebilmektir demek mümkün olabilir. Yetiştiricilerin en büyük korkusu olan konulardan biri ise aloe vera bitkilerinde görülebilecek yaprak boşalması hastalığıdır demek mümkün olabilir.


Yaprak boşalması neden olur? Aloe vera bitkilerinde yaprak boşalması tedavi edilebilir mi? Yaprak boşalması nedir?


Yaprak boşalması aloe veralarda özellikle saksı yetiştiriciliğinde çokça görülebilecek olan bir hastalık olarak düşünülebilir.


Aloe vera bitkisinin büyük bir kısmı sudan oluşur bu bitki bu neden ile fazla suya ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Yaprak boşalması bitki fazla sulandığında ortaya çıkabilecek bir durum olarak düşünülebilir. Fazla su nedeni ile aloe vera bitkisinin yaprakları zarar görebilir. Yaprak boşalmasının bir diğer sebebi ile yanlış toprak yapısı yetersiz vitamin ve besinin bitkiye sağlanması olabilir. Eğer bitkiniz yeterince hava almayan bir toprak içerisindeyse aloe vera köklerinde boğulma olabilir buna bağlı olarak kökler içerisinde çürüme görülebilir çürüme yapraklarda sararmanın yanı sıra iç jelinin kurumasına da sebep olan etkenlerden biri arasında bulunuyor demek mümkün olabilir. Jel kuruması problemini engellemek için toprağı değiştirmeniz gerekebilir ayrıca yumuşak ve çürük kökleri ayırın ve yeni bir toprağa temiz olarak tekrar dikim gerçekleştirin sprey yardımı ile su takviyesi gerçekleştirebilirsiniz ilk dikimden sonra fakat bir süre yani ortalama bir hafta kadar aloe veranın yeni toprağa dikimi gerçekleştirildikten sonra sulanması önerilmeyebilir. Bitki kendi ihtiyacı olan vitamin ve minerali topraktan sağlayarak eski direncine kavuşacaktır bu süreç içerisinde ise toprağa vitamin takviyesi yapmanız önerilebilir.

Peki Aloe Ne kadar Sulanmalı? Aloe Vera Nasıl Sulanır?

Aloe veranın sulanma vaktinin gelip gelmediğini anlayabilmek için eliniz ile toprağı kontrol etmeniz önerilebilir Toprağın tamamen kuru olması halinde sulama yapmanız önerilir. Bu yaşanabilecek mantar, sararma, yaprak boşalması, kök çürüğü gibi hastalıkların önüne geçilebilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan biri olarak görülebiliyor. Sulama için belirli aralıklar ile ve günün aynı saatleri içerisinde sulama yapmaya da özen göstermeniz gerektiğini söylemek mümkün olabilir. Sulama esnasında yapraklara su değdirmemeniz oldukça önemlidir Sulama esnasında su değen yapraklarda yaprak çürümesi oluşabilir.