Aloe Vera yetiştiriciliği Karlı mı?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:38

Aloe Vera yetiştiriciliği Karlı mı?

Aloe Vera yetiştiriciliği Karlı mı?
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2021 - 11:43

142 views

Son dönemlerde saksı içerisinde kolaylıkla yetiştirilebilmesi ile de popüler olan aloe vera bitkisinin yetiştiriciliği konusunda en çok merak edilen konular arasında aloe vera bitkisinin karlı olup olmadığı yer alıyor diyebiliriz.


Aloe vera bitkisinin bakımı çok zor değildir uygun zamanlar içerisinde gübreleme ve sulama yapıldığı zaman ve toprak özelliği konusunda su tutmayan ve hava alan toprak çeşitleri içerisinden tercih yapıldığı zaman bu bitki yetişebilir. Eğer tarla içerisinde yetiştirecekseniz etraftan yabani otların dikkatli bir biçimde temizlenmesinin bitkinin gelişimi için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebilmek mümkün olabilir. Çeşitli oluşabilecek hastalıklarına ve de bakımının düzgün bir biçimde yapılmasına dikkat edildiği takdirde aloe vera bitkilerinizden yüksek verim sağlarsınız. Bununla birlikte bu bitkiden çok emek harcamadan yüksek verim almayı da sağlamanız mümkün olabilir.

Türkiye’de Nerede Aloe Vera Yetiştiriciliği Yapılır?

Türkiye’de bu bitkinin yetiştiriciliğini ve satışını yapmak isteyenler ister uygun şartları sağlayarak ev içerisinden isterseler ise uygun iklim koşulları sağlayan bölgelerde özellikle Ülkemiz içerisinde Akdeniz Bölgesi Ege Bölgesi ve İç Anadolu bölgesinin nemsiz iç kesimlerinde rahatlıkla yetiştiriciliği tercih edilebilir. Bu bölgeler içerisinde Kışların ılık geçmesi fazla soğuk sevmeyen bir bitki olan aloe vera bitkisinin uygun olarak yetiştirilmesine yardımcı olan bir özellik taşıyor. Aloe vera için uygun sıcaklık ortalaması ise 15 ile 28 derece arasındaki sıcaklığa sahip olan bölgelerdir diyebilmek mümkün olabilir. Doğal olarak iklim ihtiyacını karşılayan bölgeler içerisinde toplu olarak yetiştiriciliğini sağlayabileceğiniz aloe vera bitkisini ister saksı içerisinde çoğaltıp satabilirsiniz isterseniz ise çeşitli kozmetik firmalarına satışını gerçekleştirebilirsiniz. Tohumdan üretilen bir bitki olmadığı için fide ile satın alınması gereken bir bitki olan aloe vera bitkisinin saksı olarak satışının oldukça yoğun olarak yapıldığı ve yetiştiricisine yüksek kazanç sağlayan tarım ürünleri arasında yer aldığını söylenilebilir. Sadece tarla içerisinde değil evde saksılar halinde yetiştirdiğiniz aloe vera bitkilerini gerek internet üzerinden gerek ise çiçek satıcılarına pazarlamasını gerçekleştirip yüksek kar oranı elde etmeniz mümkün olabilir. Bu sayede evde yapılabilecek iş fikirleri arasında da yer aldığını söylemek mümkün olabilir.