Aloe Vera Zararları Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:32

Aloe Vera Zararları Nelerdir?

Aloe Vera Zararları Nelerdir?
Son Güncelleme :

14 Ağustos 2021 - 9:58

48 views

Uzun yıllar boyunca en güçlü şifa kaynaklarından biri olarak görülen aloe vera bitkisini dikkatli kullanmak gerekiyor hatta düzenli olarak tüketiminden veya cilt üzerine uygulanmadan öce bir uzman tavsiyesi almak aloe vera bitkisinin kullanımı için önem taşıyan bir konudur diyebiliriz.


Bilinçli ve uygun dozda gün içerisinde tüketildiğinde veya kullanıldığında genel olarak bir problem yaşanmaz fakat yüksek dozda tüketildiğinde veya önerilen doz aşıldığı zaman aloe vera vücuda zarar verebilir diyebiliriz.

Aloe Vera Fazla Kullanıldığında Ne olur?

Aloe vera bitkisi fazla kullanıldığı zaman cilt reaksiyonlarına yol açabilir cilt üzerinde yanma hissi veya kaşıntı oluşması gibi durumlar mümkün olabilir.
İshale neden olabilir bağırsakların düzenini bozabilir.


Özellikle diyabet hastalarının dikkatli kullanması önerilir uygun dozda kullanıldığı zaman fayda salarken yüksek dozda kullanımında böbrekler üzerinde sorun yaratabileceği için doktor kontrolünde kullanılması önerilebilir.


Yüksek doza kullanımı kalp ritminde bozukluklara da yol açabiliyor. Uygun dozda kullanımı sayesinde dolaşım sisteminin desteklenmesini sağlayan bu bitki fazla kullanıldığında ise dolaşım sistemi üzerinde pek çok probleme neden olabilir. Halsiz hissettirebiliyor.
İçerdiği vitaminler sayesinde kas korunması üzerinde etkili olan aloe vera fazla kullanıldığı zaman ise kaslarda zayıflığa sorun açabiliyor ve normalde eklem ağrıları için tedavi edici olarak kullanılırken yüksek doz alımlarda vücut ağrılarına ve yorgunluğa sebep olabilir olarak belirtiliyor.


Bazı mide sorunları üzerinde aloe vera tedavi edici özellik göstermeyebiliyor. Mide kramplarına ve mide bulantısına neden olabiliyor.

Kimler Aloe vera Kullanmamalı?

Yaşlılar için kullanımının fazla önerilmediğini söyleyebilmek mümkün. Yaşlılar üzerinde kalp sorunlarının artmasına neden olabiliyor.


Çok ağır yanıklara sahip olan insanların aloe vera kullanması önerilmez.
Hassas cilde sahip olan kişilerin bitkiyi dikkatli bir biçimde kullanması önerilebilir.
Eğer ameliyata girecekseniz aloe vera kullanımını ameliyattan 2 hafta öncesinde bırakmanız önerilebilir kan şekeri üzerinde etkili olabilecek olan aloe vera ameliyat sonrasında da bir süre kullanılmamalı olarak öneriliyor


Hamilelik döneminde aloe vera kullanılır mı? Hamilelik dönemi içerisinde kullanımı düşüğe sebep olabileceğinden önerilmeyebilir.
Alkol ile kullanımı önerilmez.