Bambu Ağacı Ne Kadar Sürede Yetişir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:00

Bambu Ağacı Ne Kadar Sürede Yetişir?

Bambu Ağacı Ne Kadar Sürede Yetişir?
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 10:25

383 views

Bambu ağacı yetiştiriciliğinin sabır isteyen bir olduğu biliniyor bir bambu ağacının büyümesi ise 5 ile 6 yıl arasında değişiklik gösterebiliyor. Yetiştirilmesi sabır isteyen bir bitki olduğu için yetiştirme için tercih edilirken özellikle bambu ağaçları için tercih yaparken dikkat davranılması gerektiğinin ve ekiminin mutlaka uygun bölgeler içerisine gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Bambu ağaçları özellikle yetiştirilmesi oldukça karlı olan bitkiler arasında görülebilir.


Bambu yetiştirimi ile ilgili bir hikâye bulunuyor. Bambu yetiştiriminin sabır isteyen bir iş olduğunu bu hikâye ile anlayabilirsiniz.


Çinlilere ait olan bir hikâye olan bambu ağacı hikâyesi pek çok kişi tarafından bilinen bir hikâye olabilir.

Bambu Ağacı Hikâyesi

Çinliler bambu ağacı tohumunu ekerler düzenli bir biçimde tohumun bakımını ve sulamasını gerçekleştirirler, daha sonrasında bir yılsonunda tohumun filizlenmediğini görürler fakat tohumun bakımını yapmaktan vazgeçmezler ve devam ederler. İkinci yılın sonunda tohumun hala filizlenmediğini görürler fakat bu durum onların tohumu yetiştirmesinden vazgeçmesi anlamına gelmez tohumu sulamaya ve gübrelemeye devam ederler. Bu durum birkaç yıl devam ettikten sonra tohum 5. yılın sonunda yeşermeye başlar.


Bu kadar yıl sadece tohumun yeşermesi için sabreden Çinliler 6. Hafta sonunda bitkinin yaklaşık olarak 27 metre boyuna ulaştığını fark eder.


Bambu ağacı yetiştiriminin bu nedenle özenle sabır ve özen isteyen bir iş olduğunu belirtmekte yanılmayız.


Bambu ağacı yetiştirilen bölge için dikkat edilmesi gereken hususlar ve bakımına dikkat ettikten sonra bu bitki için sabırlı bir yetiştirme süreci sizi beliyor diyebiliriz.
Bambu çiçeği yetiştirmek ise bambu ağacı yetiştirmeye göre çok daha kısa süre içerisinde gerçekleştirilebiliyor ve bambu çiçeği bambu ağacı kadar bakıma ihtiyaç duymuyor.
Farklı türleri farklı alanlarda yetiştirme imkânı sunabiliyor. Bambu yetiştirmeye karar verdiyseniz eğer bölgenize uygun olan bambu türünü bir ziraat mühendisi yardımı ile belirledikten sonra bölge içerisine ekimini gerçekleştirebilirsiniz veya uygun bir saksı içerisinde bakımını sağlayarak kolaylıkla yetiştirebileceğiniz süs bitkisi olarak görülen ve oda sıcaklığı içerisinde kolaylıkla gelişebilen bambu türlerinden tercih edebilirsiniz.