Bambu Bakımında Dikkat Edilesi Noktalar Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:02

Bambu Bakımında Dikkat Edilesi Noktalar Nelerdir?

Bambu Bakımında Dikkat Edilesi Noktalar Nelerdir?
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 10:24

271 views

Bambu bitkisinin doğru ekimi veya doğru yöntemde yetiştirilmesini sağlamak kadar bambunun bakımının da doğru bir biçimde yapılması bambu için oldukça önem taşıyan durumlar arasında söylenilebilir.


Bakımı düzgün bir şekilde yapılan bambu bitkisinin uzun yıllar boyunca yaşayabileceği biliniyor.

Peki, Bambu Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Bambu bitkisinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar bitkinin sulanmasının doğru bir biçimde gerçekleştirilmesi bambu için doğru toprak türü seçilmesi ve bambunun toprağa düzgün bir biçimde ekimi. Toprağın yeterince vitamin ve mineral almasını sağlamak, Bambu bitkisinin konumunu doğru bir biçimde ayarlamak bitkinin uygun bir ışık alabilecek bir alanda bulunmasını sağlamak Ve bambuların yetiştirilmesinde önemli noktalarda bulunan sıcaklığın uygun derecede olmasına özen göstermek diyebilir.
Bambular sıcak iklimlerde yetiştirilmeye uygun olan bitkiler arasında bulunduğu için fazla soğuk havaya sahip olan alanların bambu yetiştirimi için uygun alanlar olmadığını söylemek mümkün olabilir.


Bu etkenlere dikkat edildiği takdirde bambu uygun bir biçimde büyümesini gerçekleştirecektir diyebiliriz.

Bambu Sulama

Bambu sulaması için en dikkat edilmesi durumlar arasında sulama için kullanılan suyun klorsuz olması gerektiğidir diyebiliriz. Bitkiyi temiz yani klor içermeyen bir su ile düzenli olarak sulanması bitkinin daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olabilir.

Bambu Nerede Yetiştirilmeli?

Bambu özellikle ev içerisinde yetiştiriliyorsa yetiştiren kişiler arasında en çok merak edilen konulardan biri bambu evde nerede durmalı konusu olabilir. Bambu için ev içerisinde ılık odalardan birini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda özellikle sabah güneşi alan bölgeler bambunun yetiştirilmesi için uygun bölgeler olabilir bambunun daha fazla ışık almasını sağlayabilmek için ilkbahar yaz aylarında sabahları saksı veya vazonuzu balkonda güneşlendirebilirsiniz. Bu sayede bitkiniz saha sağlıklı hale gelebilir.

Ortam Isısı Nasıl Olmalı?

Ev içerisinde yetiştirilmesi yapılacak olan bambu türleri için oda sıcaklığı değeri gelişimini sağlaması için yeterli olacak sıcaklık değeridir demek mümkün olabilir. Oda ısısı bitki yetiştirimi için yeterli olacaktır. Çok sıcak veya çok soğuk olan alanlar bambu yetiştiriciliği için uygun değildir. Yetiştiriciliği sağladığınız alanların ılık olması önerilir.