Bambu Bitkisi Nerelerde Kullanılır? Bambu Bitkisinden Neler Yapılabilir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:02

Bambu Bitkisi Nerelerde Kullanılır? Bambu Bitkisinden Neler Yapılabilir?

Bambu Bitkisi Nerelerde Kullanılır? Bambu Bitkisinden Neler Yapılabilir?
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 10:22

14 views

Bambu bitkisi yetiştiricilerinin veya yetiştiriciliğini yapmak isteyenlerin en merak ettiği sorular arasında bambunun hangi alanlar içerisinde kullanılabileceği konusu bulunuyor demek mümkün olabilir. Bunun nedeni ise yetiştirilen bambu bitkisinin farklı sektörlere pazarlamasının doğru olarak gerçekleştirilmesi ile ilgilidir diyebiliriz. Buna bağlı olarak bambu bitkisinden daha fazla kar elde etmek de mümkün olabiliyor.


Bambu yüksek lif içeriği olan bitki türlerinden biridir bu özelliği sayesinde tekstil için kullanılabilen bitkiler arasında bulunuyor. Bambu sayesinde oldukça sağlıklı ver nefes alan yapıda ürünlerin üretilmesi mümkün olabiliyor diyebiliriz.


Aynı zamanda bambu bitkisinden üretilen kumaş türlerinin anti bakteriyel özelliğe sahip olduğunu da söylemek mümkün olabilir. Özellikle hassas ve alerjik bünyelere sahip olan kişiler tarafından bambudan üretilmiş olan ürünlerin tercih edilmesi mümkün olabilir. Son yıllar içerisinde bambu bitkisinin tekstil alanındaki kullanımı da oldukça arttırmıştır diyebiliriz.


Bambunun gıda sektörü içerisinde de kullanımı mümkündür bambulardan yapılan özel bir turşu türünün bulunduğunu da söyleyebiliriz. Bambunun turşusu tüketimi özellikle azı ülkelerde oldukça fazla görülebilir.


Bambuların dayanıklı olan çeşitlerinin inşaat malzemesi olarak kullanıldığı biliniyor.
Bambu kâğıt yapımında kullanılabilir.
Bambular ev ve bahçe içlerinde süs bitkisi olarak yetiştirilebiliyor.
Bambular mobilya sektöründe de kullanılan ve estettik olarak oldukça ilgi çeken bitki türleri arasında bulunuyor diyebilmek mümkün.
Bambuların farklı alanlarda kullanılması ise bambuların kaliteli yapılarının yansıra farklı çeşitleri sayesinde saklanılıyor.


Ülkemizde ise bambunun kullanım alanlarının artması ve bambunun popüler olarak kullanılanın sağlanması 2000’li yıllara dayanıyor demek mümkün olabilir. Daha eski yıllarda bambu kullanımı o kadar da yoğun olarak görülmüyordu Son dönemlerde farklı alanlarda ülkemiz içerisinde yaygınlaşan kullanıma sahip bir bitki olsa da bambu bitkisinin kullanımının diğer ülkeler içerisindeki kadar çeşitli olduğunu söyleyemeyebiliriz. Fakat önümüzdeki yıllar içerisinde bambu kullanımı gittikçe artacak olarak görünüyor.


Bambuları genel olarak Türkiye içerisinde özellikle sağlık sektöründe çalışan kişilerin giysi maske gibi ürünlerinin üretiminde görmek mümkün olabilir. Sağlıklı nefes alan yapıları sayesinde özellikle sağlık çalışanlarının kıyafetleri üretilirken bambu kullanılabilir