Bambu Neden Sararır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:58

Bambu Neden Sararır?

Bambu Neden Sararır?
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 10:20

1.489 views

Bambular görünüş ve estetik olarak ev içlerinde ofislerde balkonlarda yetiştiriciliği veya bakımı ı kolaylıkla yapılan bitkilerden biri diyebiliriz fakat yanlış bakım yöntemleri sonucunda bambular estetik görüntüsünü kaybedebiliyor demek mümkün bambularda en sık karşılaşılan sorunlardan birinin bambuların sararması olduğunu söylemek mümkün olabilir. Bambu sararması toprakta yetiştirdiğiniz bambularınız için de su içerisinde vazolarda bakımını sağlığınız bambularınız için de görülebilir diyebiliriz. Bambularınızın bakımını yaparken dikkatli ve özenli olmanız gerektiği tavsiye edilebilir. Genel olarak bakımına dikkat edilen bir bitki türü olsa da bambu bakımı için bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerektiği söylenilebilir. Bu noktalar dikkat ettikten sonra bambu çiçeğinizin sararma ihtimalinin oldukça azalabileceğini söylemek mümkün olabilir.
‘’Bambum sarardı ne yapmalıyım?’’, ‘’Sararan bambu tekrar yeşerir mi?’’ gibi sorular merak edilen sorular arasında bulunuyor.


Bambu Neden Sararır sorusunu açıklamak gerekir ise bambunun birkaç sararma nedenini söyleyebilmek mümkün
Bambu rüzgârı sevmeyen bir bitki olarak biliniyor buna bağlı olarak ev içerisinde hava akışına maruz kalan bitkide sararma görülmesi mümkün olabilir.
Ev ortamının uygun bir sıcaklık değerinde tutulması bambular içi önemli konular arasında bulunuyor 15 derecenin altındaki sıcaklıklarda bambularda sararma görülmesi mümkün olabilir.


Özellikle sıcak havalarda ev içerisinde klima kullanabiliyoruz klima soğukluğu yüzünden bitkide sararma görülebilir yaz ayları içerisinde bambu bitkisini klima ile aynı odanın içerisinde bulundurmamanız önerilebilir.


Bambularınızı sularken mutlaka klorsuz su tercih etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz bambu sulanması için suyun temizliğine özen göstermezseniz bambularda sararma görülebilir.
Bambu dallarının ve yapraklarının tozlanması durumunda sararma görülme, ihtimali yüksektir bambu yapraklarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini önerebilmek mümkün olabilir.

Sararan Bambu Yeşerir mi?

Sararan bambu kurtarılır mı? Derseniz maalesef sararan kısımların temizlenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Sararan kısımları özenle temizlemeli ve kesilen kısımları hava almayacak bir materyal yarsımı ile kapatabilirsiniz Bu bitkinin daha fazla sararmasını engelleyecek aynı zamanda daha iyi yeni yapraklar yetiştirmesine yardımcı olacaktır demek mümkün. Bambu ağaçlarına düzenli bir takdirde bakıyorsanız yeni yapraklarını kısa süre içerisinde verebileceğini söylemek mümkün olabilir.