Bambu Yetiştiriciliği Karlı mı?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:33

Bambu Yetiştiriciliği Karlı mı?

Bambu Yetiştiriciliği Karlı mı?
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 9:08

273 views

Bambu ağacı yetiştirilmesi özellikle Uzak Doğu bölgeleri içerisinde gerçekleştirilirken Türkiye içerisinde de bazı bölgelerde yetiştiriciliği gerçekleştirilebiliyor. Bambu yetiştiriciliği türünü ülkemiz içerisinde daha çok süs bitkisi olarak evlerde veya ofislerde görmemiz mümkün olabilir dekoratif anlamda gayet güzel görünen bitkiler olan bu bitki türleri Türkiye’de oldukça karlı bir biçimde yetiştirimi sağlanan bitkilerden biri olarak görülebilir.


Türkiye içerisinde bambu bitkisinin Sakarya çevresinde yetiştiriminin gerçekleştiren ileceği biliniyor. Bambu yetiştiriminin hangi bölgeler içerisinde verimli olarak yetiştirilebileceği bölgenin hava durumu dışında yetiştirilmek istenen bölgenin toprak yapısı da test edilerek gerçekleştirilebilir. Bambu ülkemiz içerisinde yeni bir Pazar alanı olarak görülebilir ve bununla ilgili yeni yetiştiricilik yerlerinin de tespit edilmesi mümkün olabilir.


Yeni bir alan olduğu için ve hediyelik olarak çok fazla tercih edilen bir bitki olduğu için bambu bitkisinin ülkemiz içerisinde yüksek fiyatlardan alıcı bulduğunu söyleyebiliriz bakımının gerçekleştirilmesi ise genel olarak doğal yollarla gerçekleştirilir bazı türlerinin bakımı oldukça zahmetlidir diyebiliriz. Bakımının zahmetli olmasının yanı sıra gittikçe genişleyen ve sağlıklı kullanım olanağı sunan alanları sayesinde bambu yetiştiriciliği oldukça karlı bir yatırım olabilir. Lifli yapısı sayesinde tekstilde kullanılırken sağlıklı ve doğal yapısı sayesinde bu bitki türü mobilya üretimi için, kâğıt yapımı için tercih edilebilir. Uygun bir şekilde pazarlaması gerçekleştirilen bambu bitkisinden oldukça fazla bir oranda kar sağlamanız mümkün olabilir Genellikle doğal bakım ve gübreleme yöntemleri tercih edilen bambu bitkisinin satış fiyatının bakım maliyetinden çok daha yüksek olduğunu söylemek mümkün olabilir.

Bambu Fiyatları Nelerdir?

Bambu bitkisinin fiyatları gerek satıcılar tarafından gerek bambu ticareti yapmak isteyenler tarafından en çok araştırılan konulardan biri olarak görüle4bilir bambu fiyatları ülkemiz içerisinde her bölgede yapılmadığı için yüksektir demek mümkün. Bambu bitkisini fide veya saksı içerisinde çiçek olarak satın almanız mümkün olabilir. Bambu fiyatları bambu çeşitlerine ve boyutuna göre değişebilir demek mümkün. Kıvrımlı bambular diğer bambulara göre daha pahalı olabilir ortalama olarak 100 ile 200 TL aralığında bambu bitkisini satın olabilmeniz mümkün olabilir.