Bambunun faydaları nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 00:45

Bambunun faydaları nelerdir?

Bambunun faydaları nelerdir?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:51

123 views

Bambu bitkisi yenilebilir mi sorusu birçok kişi tarafından merak edilen sorulardan biridir. Bambu bitkisinin bazı çeşitlerinin tüketilmesi mümkün olurken bazı çeşitlerinin ise tüketilmesi önerilmez pek çok vitamine ve minerale sahip olan aynı zamanda tüketilebilir olarak görülebilen bambu çeşitleri ise yüksek lifli yapısı ile tüketim için tercih edilebilir ve insan sağlığına fayda sağlaması mümkün olabilir denilebilir. Bambunun gıda olarak tüketimi için uygun görülebilecek bambu türleri ise Bambusa, Phyllostachys ve Dendrocalamus olarak bilinir.


Bambu bitkisinin pek çok farklı kullanım alanı olduğu gibi tüketilmesi de mümkün hatta uygun olarak tüketildiğinde düşük kalorili yapısı ve içerdiği yüksek lif sayesinde kilo verme üzerinde etkili bir bitki türü olarak diyet listelerinde yer alabileceğini söyleyebiliriz. Bambu içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı yaşamı önemseyen kişiler tarafından da tüketim için uygun olarak kullanılabilir bir üründür.

Bambu içerisinde hangi vitaminler bulunur?

Bambu içerisinde antioksidan özelliği taşıyan özelliklerin yer aldığını bu nedenle bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini belirtebiliriz. İçerisinde E vitamini C vitamini Flanoidler, Çinko, demir, selenyum gibi bileşenler bulunduğunu söylemek mümkün. Tok tutucu ve metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlayıcı bir özellik sağlayabilirken uygun ve düzenli olarak tüketildiğinde içeriğinde bulundurduğu vitaminler sayesinde kişinin gün içerisinde kendini daha zinde hissetmesinde de yardımcı olabilecek bir bitki türüdür.
Bambu eski yıllardan beri çeşitli şekillerde kullanımı mümkün olan bir bitki olarak biliniyor antik çağ zamanında Asya ilaçlarının bileşeninde bambu bitkisine yer verilmiştir demek mümkün öksürük soğuk algınlığı gibi durumların tedavisinde bambu bitkisine ilaçlar içerisinde yer verilmiştir demek mümkün. Özellikle bambu özeleri bambu sirkesi gibi çeşitler alternatif tıpta oldukça fazla hastalığın tedavisine yardımcı olarak kullanılıyor diye biliyor.


Bambu lifli yapısı sayesinde mide ve bağırsak sorunlarının çözümü üzerinde de yardımcı olabilecek bir bitki çeşidi olarak biliyor.


Bambu stres seviyesini düşürme üzerinde etkili olarak tercih edilebilir.


Bambu tüketimi yüksek kolesterolün düşürülmesine yardımcı olabilir.


Bambu genel olarak ev içlerinde veya farklı alanlarda süs bitkisi olarak ülkemiz içerisinde tercih edilse de bambunun tüketiminin de faydalı olduğunu söylemek mümkün olabilir.