Beyaz Trüf MantarıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:35

Beyaz Trüf Mantarı

Beyaz Trüf Mantarı
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2021 - 10:35

68 views

Siyah trüf mantarından sonra en değerli mantar türü olarak görülen beyaz trüf mantarı hakkında pek çok merak edilen soru bulunuyor diyebiliriz. Beyaz trüf mantarı nerede yetişir? Beyaz trüf mantarı Türkiye’de yetişir mi? Beyaz trüf mantarı fiyatı nedir? Beyaz trüf mantarının özellikleri nelerdir gibi pek çok farklı soru araştırılıyor diyebiliriz.


Beyaz trüf mantarı, siyah trüf mantarından farklı olarak uygun koşullar atında kendiliğinden yetişebilen bir mantar türü olarak doğada bulunabiliyor. Ülkemiz sınırları içerisinde Beyaz Trüf Mantarının Bolu çevresinde doğal olarak yetiştirilebildiği bildirilmiştir diyebilmek mümkün. Beyaz Trüf mantarı en değerli mantar olarak anılıyor bu mantar türü tamamen doğal olarak yetişebildiği için daha değerli olduğu söylenilebiliyor. Beyaz Trüf mantarı havyardan sonra en değerli gıda olarak belirleniyor demek mümkün çiğ veya taze olarak beyaz trüf mantarını tüketebilir çeşitli yağlara ve yemeklere ekleyebilirseniz.

Beyaz Trüf Mantarı Özellikleri Nelerdir?

Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan beyaz trüf mantarı sadece yetiştiricinin bahçesinden sofralara gitmiyor. Cilt yenileyici özellikleri sayesinde de kullanılabiliyor. Hatta trüf mantarı kullanılarak cilt maskesi dahi yapılabiliyor. Ve kremlerin de üretildiği biliniyor diyebiliriz. Eskiden beri yetiştirilen beyaz trüf mantarının alternatif tıp içerisinde de kullanıldığı ve iyileştirici bir etkiye sahip olduğu da söylenilebiliyor. Sağlığa pek çok etkisi bulunan beyaz trüf mantarının bir diğer önemli konusu da en değerli yiyecekler arasında yer alan beyaz trüf mantarının fiyatının ne kadar olduğudur diyebiliriz.

Beyaz Trüf Mantarı Nerede Yetişir Ve Fiyatı Ne Kadardır?

İtalya’nın kuzey bölgesinde çoğunlukla yetiştirilebilen bu mantar türünün ortalama yurt dışı fiyatı 5000 ile 6000 Euro arasında değişiklik gösterebiliyor demek mümkün. Türkiye’de ise 100 gram olan bir porsiyon trüf mantarının 3500 TL üzerinde fiyatlara bulabileceğinizi söylemek mümkün. Yani Beyaz trüf mantarı kilosunu 25 bin TL’ye satın alabilmek mümkün çok küçük miktarlarının bile büyük bir fayda sağladığını göz önüne bulursak bu mantar türünü denemek veya aroma tadını anlamak istiyorsanız küçük bir parça satın alarak deneyimleyebilirsiniz.