Çim Sulama Sistemleri Nelerdir? Çim Sulama Sisteminin Özellikleri Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:49

Çim Sulama Sistemleri Nelerdir? Çim Sulama Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

Son Güncelleme :

02 Aralık 2022 - 8:03

58 views

Çim Sulama Sistemleri Nelerdir? Çim Sulama Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

Çim sulama sistemleri, geleneksel yöntemlere göre tüm alana eşit su dağılımının yapılması adına daha fazla etkili olan yöntemlere sahiptir. Çim sulama sistemlerinde bulunan süre ayarı sayesinde rahatlıkla ihtiyaç duyulan zaman diliminde su aktarımı gerçekleştirilir. Çim sulama sistemleri kullanılacak alanın zeminine göre farklılık gösterir. Bu sayede doğru sistem tercih edildiğinde daha yüksek verim elde edilir. Çim sulama sisteminin özellikleri nelerdir? Çim sulama sistemlerinin faydaları nelerdir? Cevaplara yazımızın devamında.

Çim Sulama Sistemlerinin Özellikleri Nelerdir?

Çim sulama sistemlerinin en temel prensibi kontrollerin zamanlayıcı tarafından yapılmasıdır. Sulama adımının gerçekleştirileceği zaman diliminin belirlenmesi, bitkilerin ihtiyaç duyulan anlarda su ihtiyaçlarının giderilmesi gibi takip gerektiren adımlarda çim sulama sistemlerinin avantajları görülmektedir. Zamanlayıcılar sistemde pil ile ya da elektrik ile çalışacak düzeneğe sahip olabilmektedir. İster pilli isterse elektrikli olsun ortak noktaları sulama adımının gerçekleşmesinde etkili olan vanaların kontrollerinin sağlanmasıdır.

Çim sulama sistemleri ile bitkileri toprak kökünden sulama yapılabilir, üstten sulama yapılabilir, en önemli yöntemlerden birisi olan damla sulama yöntemi ile gerçekleştirilebilir. Farklı yöntemlerin kullanılabilir olması çimlerin yapısına ve gerekliliklerine göre ihtiyaçları karşılamakta etki sahibidir.

Çim Sulama Sistemlerinin Faydaları Nelerdir?

Çim sulama sistemleri ile kesintiye uğramadan sulama adımı gerçekleştirilebilir. Teknik aksaklık olmadığı sürece çimler düzenli aralıklarla sulanır. İnsan gücü ile belirli aralıklarla yorulma belirtileri görülürken çim sulama sistemlerinde bu gibi durum yaşanmaz. Standart yöntemlerle yapılacak sulama ile birkaç saat sürecek olan sulama adımı otomatik sistemler sayesinde çok kısa sürede gerçekleştirilir. Ayrıca sulama esnasında arazi üzerinde hareket edilmeyeceği için çimlerin ezilmesi durumu da ortadan kalkacaktır.

Çim sulama sistemi sayesinde çim tohumlarının düzenli sulama adımının gerçekleştirilmesinden dolayı daha hızlı büyümesi gözlemlenebilir. Sulama sistemleri sayesinde hava koşullarının olumsuzluklarından etkilenme en az düzeyde gerçekleşir. Çimlerin ihtiyacına göre ayarlanan süre diliminde sulama işlemi gerçekleşmiş olur. Bu durumda size sadece hangi zaman diliminde sulama gerçekleştirileceğine karar vermek kalır.

Çim sulamanın en önemli avantajı ise olması gerektiği kadar su kullanılmasıdır. Su tasarrufu yapmak konusunda en verimli sonuçlar çim sulama sistemleri sayesinde mümkün olmaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.