EDYS Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:59

EDYS Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?

EDYS Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?
Son Güncelleme :

08 Şubat 2022 - 10:28

173 views

Çiftçilerimiz için destek başvurularını, ilgili birime giderek başvuru işleminde bulunması tarihe karışıyor. Sistemin otomatikleşmesi, daha hızlı işlem görme ve hata oranı gibi problemlerin yaşanmaması için oluşturulan EDYS uygulaması ile karşınızdayız. Her üreticimizin haberdar olması gereken ve uygulama noktasında hayata geçireceği bir sistem olan EDYS nedir, birlikte inceleyelim.

Ancak öncelikle şunu da söylemeden geçmeyelim. EDYS sadece çiftçilerimizi ilgilendiren bir uygulama hizmeti değildir. T.C vatandaşı olan herkes EDYS’yi kullanabilir. Sistem üzerinden aradığı bilgiye kolay bir şekilde ulaşabilir. Peki, EDYS nedir?

Elektronik Doküman Yönetim Sistemi’nin kısaltması olan EDYS, belgelerinizi, dokümanlarınızı elektronik olarak saklama imkânı sunan ve sistem üzerinden kolayca kontrol ve takibini yapabileceğiniz bir sistemdir. Bu otomasyon sistemi sayesinde belgelerinizin yönetimini sağlayabilirsiniz. Sürekli geliştirilen ve yeni sürümleri hazırlanan sistemde kullanıcı sınırlaması bulunmuyor. Ayrıca ücretsizdir. Kullanım için bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.

EDYS Kullanımın Avantajları Nelerdir?

EDYS ile artık yanınızda evrak taşımak zorunda kalmayacaksınız. Yanınızda gerekli evrak olmadığı için ya da unutma durumunuza karşı oluşabilecek sıkıntıları artık yaşamayacaksınız. Çünkü sahip olduğunuz tüm belgeleri EDYS taşıyarak zaman ve mekan fark etmeden ulaşabilirsiniz. Böylece size sağlayacağı ilk kolaylık bu olacaktır. Artık belgelerinizi yanınızda taşımaya gerek kalmadan, otomasyon sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bunun yanı sıra sahip olduğunuz güncel evrakları da yine sistem üzerinden düzenleyebilirsiniz. Bunun için herhangi birinin size yardım etmesine gerek yoktur.

Sistemin size sağladığı bir diğer kolaylık ise internet bağlantısı ile kolay bir şekilde erişim sağlanıyor olmasıdır. Otomasyon sistemlerini kullanmak için akıllı cihazınızın bir internet bağlantısına bağlı olması gerekir. EDSY için de bu özellik geçerlidir. İnternet bağlantısı olan her yerden, sistemde kayıtlı olan belgelere erişebilirsiniz.

Otomasyon sistemi üzerinden görüntülediğiniz belgeleri sistemi kullanan ve kullanmayan kişilerle paylaşabilirsiniz. Paylaşım modülünün bulunması, aslında kullanıcı için büyük bir avantaj sağlar.

 Ayrıca EDYS üzerinden belgelerinizi e-imza ile imzama imkanı bulabilirsiniz. Böylece zaman kaybetmeden sürecin daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Sistemin kurulması için herhangi bir lisans programına gerek yoktur. Bu sayede sistemde yer alan her  modülü rahatça, sınırlama olmadan kullanabilirsiniz.

Hibe Başvurusunu EDYS Üzerinden Yapabilirsiniz!

Hibe başvuruları ile ilgili olarak nereden başvuru yapılacak üreticilerimiz tarafından merak edilen bir konudur. Çiftçilerimiz hibe desteğinden yararlanmak için başvurularını EDYS üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hibe başvurusu, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticimize verilen bir destek çalışmasıdır. Tarım ve hayvancılık hibe desteği, çiftçilerimize finansal açıdan destek sağlamak amacı ile gerçekleştirilen bir projedir.

Hibe desteği içerisinde farklı başlıklar bulunur. Üretiminize uygun olan hibe desteğine başvuruda bulunarak, uygun bulunmanız durumunda faydalanabilirsiniz. Hibe desteğine başvurmadan önce gerekli koşulları inceleyerek, size uygun olup olmadığını incelemeniz gerekir. Uygun bulunması durumunda hibe desteğinden faydalanabilirsiniz.

Hibe başvuru paneline giriş yapmak için https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx linkine tıklayabilirsiniz. Linke tıkladığınızda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na girebilmeniz için gerekli olan bilgileri doldurmanız gerekir. Vergi no /kimlik no ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. “Beni anımsa” butonunu aktif hale getirdiğinizde giriş bilgilerinizi kaydetmiş olursunuz. Eğer bilgilerin kayıp olmasını istemiyorsanız bu kısmı geçin. Şifresini unutan kullanıcılar için parolayı sıfırlamanıza yardımcı olacak bir kısım da bulunuyor.

“Parolanızı sıfırlamak için buraya tıklayın” kısmına tıkladığınızda sizden vergi no / kimlik no ve e-posta bilgileri isteyen bir panel ile karşılaşacaksınız. Bu bilgileri doldurmanız durumunda şifre sıfırlama bağlantınız e-posta adresinize gönderilmiş olacaktır. E-postanıza gelen bağlantı üzerinden şifrenizi sıfırlayarak yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.