Evde Zencefil Yağı YapımıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:43

Evde Zencefil Yağı Yapımı

Evde Zencefil Yağı Yapımı
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2021 - 14:03

1.627 views

Evde Zencefil yağı yapımı evde bitki yetiştiriciliği yapan kişiler tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında bulunuyor.


Saksı içerisinde balkonda zencefil yetiştiriciliği de en çok araştırılan konulardan biri olarak son zamanlarda hayatımıza girmesi ile beraber zencefilin faydalarından faydalanmak isteyen insanlar pek çok farklı şekillerde zencefil bitkisini yetiştirmenin yollarını arıyor. Taze toz veya zencefil çayı hali ile tüketilmesi ile bilinen zencefilin yağının da evde yapılabilmesi mümkün.

Evde Zencefil Yağı Nasıl Hazırlanır?

Evde zencefil yetiştiriciliği yapan kişiler taze zencefillerini yağ olarak hazırlanıp zencefil yağı faydalarından farklı kullanım şekilleri ile faydalanabilir.


Evde zencefil yağı yapmak için gerekli olan malzemeler ise 50 g taze zencefil kökü, 400 ml zeytinyağı diyebiliriz bu malzemeler zencefil yağı oluşturmak için yeterli olacaktır.

Zencefil yağı tarifi:

Zencefillerinizi güzelce yıkayın ve kuruması için bekletin eğer zencefil yıkanmasını akşam yaparsanız 12 saat kadar oda ısısında kuruması yeterli olacaktır Tamamen kuru ve temiz bir zencefil kullanırsanız daha iyi bir zencefil yağı elde edebileceğinizi söylemek mümkün olabilir.


Tamamen kuru ve temiz olan zencefillerinizi güzelce rendeledikten sonra uygun ve fırına koyulması mümkün olan bir kâse içerisinde zeytinyağınız ile birlikte harmanlayın. Bu karışımı fırında 2 saat boyunca 65 derece sıcaklıkta ısıtarak hazır hale getirebilirsiniz. Yağınız oda sıcaklığına geldikten sonra kapalı cam bir kavanoz içerisinde muhafaza etmeniz önerilebilir. Yaklaşık 6 ay boyunca kullanılabilir.

Zencefil yağı ne işe yarar? Zencefil yağının Faydaları Nelerdir?

Zencefil yağı pek çok farklı şekilde kullanımı mümkün. Sağlığa pek çok faydası bulunduğunu söyleyebileceğimiz zencefil yağı oda içerisindeki havayı temizlemek için kullanılabilir zencefil doğal olarak anti bakteriyel bir özellik taşıyor ve havanın temizlenmesine yardımcı olurken değişik aromalı kokusu sayesinde zencefil yağı ortamın da hoş bir kokuya sahip olmasına yardımcı olabiliyor.


Zencefil yağı aromaterapiler için kullanılabiliyor.


Zencefil yağının baş ağrısı, karın ağrısı ve sinüzit ağrısı gibi ağrılar üzerinde de tedaviye destek verici bir özelliğe sahip olabileceği düşünülüyor.