Eylül 2022 En Güncel Gübre Fiyat ListesiTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:28

Eylül 2022 En Güncel Gübre Fiyat Listesi

Eylül 2022 En Güncel Gübre Fiyat Listesi
Son Güncelleme :

14 Eylül 2022 - 10:01

137 views

Gübre bilindiği gibi tarımla uğraşanların olmazsa olmaz ürünleri arasında yer almaktadır. Gübre kullanılan topraklarda mahsul daha bereketle ve ürünler daha bol yetişmektedir. Ekinlerden daha fazla verim almak için kullanılan gübrelerin fiyatları da bu noktada önemini korur.  Özellikle geçimini tarım ve hayvancılıktan kazanan kişiler için gübre fiyatlarının önemi daha fazladır. Az miktarda gübre kullanması gerekenlere istinaden, geniş toprak alanlarına sahip olan çiftçiler için gübre fiyatlarına yapılan her artış şartları biraz daha zorlaştırmaktadır.

Gübre fiyatlarına gelen artışların ardından gözler Tarım Kredi Kooperatiflerinden gelecek indirim haberine çevrildi. Ancak durum beklendiği gibi olmadı, çiftçiler ve tarımla ilgilenen kişiler gelecek indirim haberini beklerken yeni bir fiyat artışı gübre fiyatlarına yansımaktadır. Sonbaharın gelmesi ile birlikte en güncel fiyat listesini bu yazımızda sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Gübre Türleri Nelerdir?

Gübrelerin toprakla uğraşan kişiler için önemini vurgulamıştık. Emeklerin karşılığını en iyi düzeyde geri almak için her detayı ayrıntısı ile inceleyen verimi artıracak her yönteme öncelik verilen tarım ve hayvancılıkta gübre çeşitleri önemini korur. Gübre çeşitlerini organik ve yapay gübre olarak iki başlık altında toplayabiliriz. Organik gübre çeşitleri; ahır gübresi, kompostlar, yeşil gübreler olarak kendi arasında çeşitlenmektedir. Yapay gübreler ise; azotlu gübre fosfatlı gübre, potasyumlu gübre, kompoze gübre olarak gruplanmaktadır.

Gübre çeşitleri her biri içeriklerine göre farklılık göstermekle beraber ortak noktaları ise doğru zaman ve miktarda kullanıldığında tarımda verimi artırmada başarılı sonuçlar ortaya çıkarmalarıdır.

Eylül 2022 Gübre Fiyatları

Son güncellemelerin ardından gübre fiyatlarında son durumu aktarmadan önce, fiyatların genel olarak belirtildiğini ve tarım kooperatifleri ve satış noktalarında fiyatlar konusunda daha net bilgi aktarımı olduğunun altını çizelim.

Gübreler arasında üre gübrenin son durumda fiyatı tarım Kooperatiflerde 13.600 ve 13.650 TL/ton aralığında belirlenmektedir.

15.15.15 gübre fiyatları; 13.700 ve 13.750 TL/ton aralığında fiyatlandırılmaktadır.

20.20.0 gübre fiyatlarında değişen son durumda ise 12.250 TL/ton civarında satışı gerçekleşmektedir.

Bu fiyatlar Tarım Kredi Kooperatiflerinde yer alan satış fiyatlarıdır. Bunlara ek olarak TOROS, İGSAŞ, Alpateş, Gemlik Gübre siteleri de gübre fiyatlarında farklılıklar görülmektedir.