Mersin'in Tarsus İlçesinde Kırsal Alanlarda Sivil Toplum Gelişimi Projesinin Toplantısı Yapıldı!Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:57

Mersin’in Tarsus İlçesinde Kırsal Alanlarda Sivil Toplum Gelişimi Projesinin Toplantısı Yapıldı!

Mersin’in Tarsus İlçesinde Kırsal Alanlarda Sivil Toplum Gelişimi Projesinin Toplantısı Yapıldı!
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2021 - 8:42

56 views

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönem kapsamında Akdeniz Naturel Yaşam Derneği tarafından uygulanan Kırsal Alanlarda Sivil Toplum Gelişimi projesinin Proje Tanıtım Toplantısı Mersin ilinde 13 Temmuz 2021 Salı Günü Divan Otelde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tarım ve kırsal kalkınma alanında çalışan STK’ların politika ve karar alma süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak için uygulanan, bu doğrultuda; yanlış tarım uygulamaları ile mücadele konusunda ilgili STK’ların iletişim, lobicilik ve savunuculuk yetkinliklerinin geliştirilmesi ve kurumsal kapasitelerinin artırılması hedeflenen projemizin tanıtım toplantısı STK’lar, Kamu Kurumları ve diğer paydaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Toplantıda konuşan Mersin Tarım ve Orman İl Müdürü Arif Abalı, Mersin’in yaş sebze meyve üretiminin 9 kalemde Türkiye birincisi olduğunu bu kalemlerin artırılması çabasında olduklarını, projenin doğal ve sağlıklı yaş sebze meyve üretimi için çok önemli olduğunu söyledi.

Akdeniz Naturel Yaşam Derneği (NATURELDER) Başkanı Avni Taşyürek ise proje hakkında sunum yaptı. Taşyürek, Hazırladıkları projelerine Avrupa Birliği (AB)’den finansman desteği sağlandığını projenin 12 ay süreceğini kaydetti.

Taşyürek sunumunda, ‘’Projenin ana faaliyetlerinde tarım ve kırsal kalkınma alanında çalışan STK’ların karar verme organlarında yer alan 20 yetkiliye savunuculuk, lobicilik ve herbisitlerin (yabancı otlarla mücadelede kullanılan zirai ilaçlar) yanlış kullanımının etkileri hakkında eğitim verileceğini, kırsal kalkınma alanında çalışan STK’lara üye 200 kişiye savunuculuk, lobicilik ve herbisitlerinyanlış kullanımı hakkında eğitim verileceğini kaydetti. Taşyürek, ayrıca Mersin ilimizde üç belediyemizin kent konseylerinde tarım ve kırsal kalkınma bölümleri oluşturmaya çalışacağız.’’ diye konuştu.

Program çerçevesinde Doyader Başkanı Sayın Selçuk Şahutoğlu, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Adem Kurt, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Hayri Erdoğan, Mersin İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdüresi Sayın Aysun Cennet Kıldan ve Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Arif Abalı konuşmaları ile projeye tam destek verdiklerini ifade ettiler.