Gül ÇeşitleriTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:09

Gül Çeşitleri

Gül Çeşitleri
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2021 - 10:51

50 views

Farklı renklerde, farklı boyutlarda, farklı şekillerde ve büyüklüklerde görebileceğiniz pek çok farklı gül çeşidi var bilimsel olarak bilebileceğiniz pek çok çeşit dışında güllerin yetiştirilmesinde sıklıkla rastlanan belirli türler olduğu söylenilebilir. Eğer gül yetiştirmeye karar verdiyseniz uygun bir gül çeşidini yetiştirmeniz önerilen durumlar arasındadır. Hangi gül çeşidini yetiştireceğinize bu güllerin özelliklerini bilerek karar verebilirsiniz. Profesyonel birinden de gül yetiştiriciliği nasıl ve hangi tür ile yapmanız gerektiği konusunda da yardım almanız önerilebilir.


Gül yetiştiriciliği için oluşturulmuş özel bir gül kılavuzu da olduğu biliniyor diyebiliriz. Gül kılavuzu sayesinde de hem bölgenize uygun olan gül çeşidini bulabilir hem de farklı seçenekler arasından istediğiniz gülü kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.


Bölgelere uygun olarak en çok yetiştirilen gül çeşitlerine örnek verecek olursak ise:


Floribunda: Bu tür gül en çok yetiştirilen gül türleri arasında yer alır güzelliği ile dikkat çeker oldukça renkli bir yapıya sahiptir. Kolay bir bakım sağlanabilen bir çeşit olduğu söylenilebilir. Don olaylarına karşı dirençli bir çiçek türüdür.


Hibrit Çay: Kök olarak tek gül yetiştirimi olan güllerdir. Genellikle çiçekçilerde hibrit çay gülü satıldığını söyleyebiliriz. Bu güller Dünya üzerindeki en popüler gül çeşitleri arasında bulunuyor yapı olarak ve koku olarak doğru bir biçimde yetiştirilmesi ile neredeyse kusursuz bir hal alıyor demek mümkün.


Grandiflora: Kümeler halinde yetiştirilebilen ir gül çeşididir. Boylarının oldukça uzun olabileceğini söylemek mümkün olabilir yıllık bir bitki denilebilir. Hoş ve yaza renk katan pembe turuncu sarı gibi renkler ile görülmesi mümkün olabilir.


Çalı Ve Peyzaj Gülleri: Bu tür güller çeşitli şekillerde ve farklı boyutlarda görülmesi mümkün olan gül çeşitleridir diyebiliriz. Peyzaj bitkileri ortama renk katacak ve iyi bir estetik sağlayabilecek şekillerde yetiştirilirler bu gül çeşitleri de4 buna uygunluk sağlayabilecek şekillerde yetiştirilebilir. Genellikle yüzeye yakın olarak büyüme gösterdikleri görülür. Hastalıklara karşı bu gül türünün diğer gül türlerine oran ile daha dayanıklı olduğunu söyleyebilmek mümkün


Sarmaşık güller: Çit veya kafes üzerinde büyütülebilen ve çok güzel görünüme sahip olan renkli gül çeşitlerine verilen isim


Ağaç gülleri: Görsel olarak harika bir görüntü sağlayan bu güller aşılama yöntemi ile üretilebilir.