İncir Meyvesi Evde Yetiştirilir Mi?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:28

İncir Meyvesi Evde Yetiştirilir Mi?

İncir Meyvesi Evde Yetiştirilir Mi?
Son Güncelleme :

23 Haziran 2021 - 9:31

118 views

Çok sevilen ve içinde pek çok farklı vitamin ve mineral olan incirlerin İnsan sağlığına pek çok faydası olduğu söylenilebilir.
İncirin Vücuda faydaları nelerdir? Sindirime Yardımcı olabilir, kalp riskini düşürebilir, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olabilir, Cilt sağlığı üzerinde etkisi olabilir, bağışıklığı güçlendirir.
İncir içerisinde bol miktarda antioksidan bulunur, c vitamini deposu olan incirin içerisinde B3, B6, B2, K vitaminleri de yer alır.
İncir hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyve olarak tüketilirken İncir evde yetiştirilir mi sorusu da insanlar tarafından çokça araştırılan hale geliyor. İncir yetiştirimi için evinizi veya terasınızı kullanabilirsiniz. İncir me4vyesi uygun ava koşullarında ve güneş alan bölgelerde kolaylıkla yetişir.

İncir Saksıda Nasıl Yetiştirilir?

Pek çok meyve sebze son zamanlarda evde de yetiştirmeye başlandı. Ev içerisindeki bitki yetiştirilmesine ise topraksız tarım adı veriliyor. Topraksız tarım pek çok meyve sebze için yapılıyor ve insanlar evlerinde daha düşük maliyetlerle daha sağlıklı beslenebiliyor. İncir ve evde yetiştirilebilen bitkiler arasında yer alıyor.
Tozlaşma gerektirmeyen incir ağaçlarını evde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Boyu fazla uzamayan incir ağaçlarından seçerek evde incir ağacı yetiştirme işini daha da kolaylaştırmanız mümkün.
Geniş bir saksının içerisinde incir yetiştirebilirsiniz. Kökleri uzun olan incir ağacı için büyük bir saksı kullanmak önemlidir.

İncir Hangi Koşullarda Yetişir?

İncir için dış mekân sıcaklığı ortalama olarak 20 derece üstünde olmalıdır. Ev içerisinde yetiştirime yaparken ise 20 24 derece arasındaki oda sıcaklığı incir yetişmesi için uygun bir sıcaklık olarak kabul edilebilir.
İncir için bir diğer önemli konu ise nemdir. Uygun nem sıcaklığı dış mekânlar için ortalama %75 üzerinde olmalıdır ev içerisinde hava nemlendiricilerini yetiştirmeye uygun olarak kullanabilirsiniz.
Aydınlatma: İncir ağaçları için ev içerisine uygun olan bitki türleri kavurucu bir güneş ışığı istemez. Evin güneş alan kısmında yaz aylarında tutulması çiçeğiniz için yeterli güneş ışığı ile gün içerisindeki aydınlık ihtiyacını bitkiniz karşılar. Her mevsim için incir ağacınız için evin uygun bölgesinin güney bölgesi olduğu söylenilebilir.