Kalsiyum Nitrat Gübresi Ne Zaman Kullanılmalıdır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:18

Kalsiyum Nitrat Gübresi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Kalsiyum Nitrat Gübresi Ne Zaman Kullanılmalıdır?
Son Güncelleme :

11 Haziran 2021 - 10:43

300 views

Tarımsal üretimde gübreleme desteğinin önemi büyüktür. Toprak için, bitkinin kök gelişimi, gövdenin büyümesi ve mahsullerin olgunlaşması için gerekli olan desteği gübreler vermektedir. Tarımsal üretim sürecinde kullandığımız pek çok organik ve kimyasal içerikli gübre türleri bulunmaktadır. Bu gübre türlerinden biri de kalsiyum nitrat gübresidir.
Kalsiyum nitrat gübresi, tarımsal üretimde toprak tarafından kolay emilebilen bir gübre olduğu için tercih edilen bir gübre modelidir. Bu nedenle hem bitkiye hızlı nüfuz etmesi hem de üretim sürecini olumlu olarak etkilemesi, üreticilerimiz tarafından Kalsiyum nitrat gübresinin tercih edilmesini sağlamıştır.


Gübreleme işleminde gübreni çeşidi kadar önemli olan bir diğer unsur da gübrenin ne zaman kullanılması gerektiği ile ilgilidir. Gübreleme işlemi, tarımsal üretimi güçlendirmek için uygulanan bir uygulamadır. Ancak yanlış uygulama her alanda olduğu gibi tarım alanında da beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle kullanacağınız gübrenin ne zaman kullanılması gerektiğini iyi bilmeniz gerekmektedir. Yanlış zamanda uygulanan gübreleme işlemi, üretimi arttırmak yerine üretimin aksamasına sebep olabilir.


Her gübre türü için bu durum geçerlidir. Bu nedenle üreticilerimiz uygulayacağı gübrenin ne zaman kullanıla uygun olduğunu bilmeli ve o zaman uygulamalıdır.


“Kalsiyum nitrat gübresi ne zaman kullanılır?” Bu soru üreticilerimizin merak ettiği ve cevaplanmasını beklediği sorular arasındadır. Çünkü Kalsiyum nitrat gübresi tarımsal üretimde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kimyasal içerikli bir gübre çeşidi olduğu için, yanlış uygulanması üreticiyi zarara uğratabilir.

Kalsiyum nitrat gübresi, özellikle ekin türlerinde kullanılan bir gübre çeşididir. Ekinlerin büyüme ve dane doldurma döneminde etkilidir. Özellikle yaprak oluşum dönemlerinde ve dane büyümesi dönemlerinde kalsiyum desteğinin önemi büyüktür. Bitkinin ihtiyaç duyduğu kalsiyumu karşılamak için kalsiyum nitrat gübresi kullanılmaktadır.
Genel olarak kalsiyum nitrat gübresi, her mevsimde ve her ekin türü için kullanılabilecek bir gübre çeşididir. Ancak yine de Kalsiyum nitrat gübresinin ne zaman kullanılacağı ile ilgili belli nüanslar vardır.
Öncelikle Kalsiyum nitrat gübresini taban gübresi olarak kullanabilirsiniz. Fide dikimi ya da tohum ekimi döneminde taban gübresi olarak tercih edilebilir. Aşırı yağışın olduğu zamanlarda azot desteği için kullanabilirsiniz.