Karaca Eriğin Faydaları İçerdiği Besinler Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:36

Karaca Eriğin Faydaları İçerdiği Besinler Nelerdir?

Karaca Eriğin Faydaları İçerdiği Besinler Nelerdir?
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2022 - 18:00

220 views

C Vitamini Deposudur

İçerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde size güçlü bir bağışıklık sistemi hediye eder. Vücudunuzda oluşan yaraların daha kolay iyileşmesini sağlar ve birçok enfeksiyonla etkili bir şekilde mücadele eder.

Lifli Meyvelerin Başında Gelir

Bu özelliği sayesinde kabızlık gibi problemlerin yok olmasına yardımcı olur. Sindirim sürecinin rahat işleyebilmesi için katkılarda bulunur.

Kalbi Korur

Kara erik, bol miktarda potasyum içeren meyvelerden biridir. Bu özelliği ile kan basıncının düzenlenmesine katkıda bulunur. Dolayısı ile kalbin daha az yorulmasını sağlayarak kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Kanserden Korur

Çağımızın vebası olan kansere karşı kara erik tüketimi ile korunabilirsiniz. Kara eriğin içerisinde bulunan fitokimyasallar, birçok kanser hücresini etkisiz hale getirerek tüketen kişinin daha sağlıklı bir ömür geçirmesine katkıda bulunur.

Güçlü Bir Antioksidandır

Antioksidan özellikleri sayesinde hafıza kapasitesini, beynin işlevselliğini artırır. Alzheimer hastalığı riskini en aza indirerek mutlu bir yaşlılığın anahtarını verir.

Enerji Verir

Gün ortasında kendinizi güçsüz ve yorgun hissettiğinizde birkaç kara erik imdadınıza koşabilir. Kara erik, vücudunuza güç ve enerji vererek dinlenmenizi sağlar ve güne daha iyi hissederek devam edebilirsiniz.

İçerisindeki Besin Değerleri

  • 30 kaloridir.
  • Karbonhidrat miktarı 8 gramdır.
  • 1 gram lif bulunur.
  • 7 gram kadar şeker yer almaktadır.
  • A vitamini günlük ihtiyacının %5 kadarını karşılar.
  • C vitamini günlük ihtiyacının kadarını karşılar.
  • K vitamini günlük ihtiyacının %5 kadarını karşılar.
  • Potasyum günlük ihtiyacının %3 kadarını karşılar.
  • Bakır ve Manganez günlük ihtiyacının %2 kadarını karşılar.

Aynı zamanda yüksek oranda fosfor, magnezyum ve B vitamini gibi önemli kaynaklar da barındırmaktadır. Böylece sağlıklı ve dengeli bir şekilde önemli besin değerleri üzerinden kara eriği tüketmek mümkün.

Siyah Eriğin Zararları Var mı?

Siyah erik eğer fazla tüketilirse vücutta birtakım zararlar oluşturabilir. Özellikle yoğun tüketim ile beraber böbrek ile safra kesesi sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Ayrıca birtakım alerjik reaksiyonlar meydana getirebilir. Çünkü içeriğinde silfik yer alır ve bu yüzden mutlaka dengeli şekilde tüketilmelidir. Diğer yandan tümör ve benzeri gibi hastalıklar için hastanede teste girecek kişiler, mutlaka siyah her iyi tüketmemelidir. Çünkü siyah erik bu testlerin tam olarak netice vermesi konusunda karışıklık yaratabiliyor.