Kinoa ÇayıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:23

Kinoa Çayı

Kinoa Çayı
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:47

36 views

Kinoa geçmişten günümüze hem tohumları hem de yaprakları ile kullanılan bir tarım üründür. Farklı renkteki seçeneklerde pek çok tohumu bulunan kinoanın tüketim için en çok tercih edilen kısmı tohumlarıdır bu neden ile bir baklagiller olduğu düşünülür fakat kinoa daha çok ıspanakgillerdendir denilebilir.


Tohumlarının içerdiği yüksek proteine karşın düşük kalori içeren bir besin ürünü olması diyet yapanlar tarafından sıkça tercih edilmesini sağlıyor diyebiliriz.


Son dönemlerin popüler tüketim ürünlerinden olan kinoaya talep arttıkça Türkiye içerisinde de farklı çeşitleri ile yetiştirilme alanları geliştirilmiş ve üretici için yeni bir Pazar alanı oluşmuştur diyebiliriz. Kinoa faydaları ve besin değerleri sayesinde yemekler içerisinde salatalarda ve çorbalarda tercih dilen bir besin ürünüdür.


Yaprakları yerine daha çok tohumlarının tüketildiği de biliniyor.


Tohumlarından yapılan ürünlerden biri de son dönemlerin popüler bitki çayları arasında bulunan kinoa çayı da hem faydaları sayesinde hem de tok tutucu özelliği ile bitki çayı sevenlerin popüler çaylarından biri konumunda diyebiliriz.

Kinoa Çayı Nedir? Kinoa Çayı Nasıl Yapılır?

Kinoa çayı kinoa tohumlardan elde edilen bir içecek diyebiliriz. İştah kapatıcı bir özellik taşır düzenli olarak tüketiminin tokluk sağlayabilecek olduğu biliniyor. Aktarlardan bulabileceğiniz çayları tercih edebilirsiniz. Kinoa çayının demlenme süresi tahmini olarak 3-4 dakika arasında sürer.


Kinoa Çayı Nasıl Kullanılır? Kinoa Çayı Günde Kaç Bardak İçilir?


Bu bitki çayından gün içerisinde 2 bardak tüketmeniz etkili olabilir. Aç karnına tükettiğiniz kinoa çayı size tokluk sağlayabilir ve öğün sırasında daha erken doymanızı sağlayabilir.

Kinoa Çayı Faydaları Nelerdir?

Kan akışınızı hızlandırabilir, Kalp hastalıklarının önüne geçmek için iyi bir yöntem olarak tercih edilebilir, Düzenli kullanımda gün içinde ihtiyacınız olan zindeliği ve enerjiyi size sağlayabilir, Bağırsaklar üzerinde etkilidir Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur eğer bağırsaklarda kurt vb. bakteriler bulunuyorsa bunların temizlenmesi üzerinde büyük bir tol oynayabilir nitelik taşır.


Cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Hüre yenileyici özelliği sayesinde cildin doğal parlaklığını geri kazanması konusunda etkilidir.

Kinoa Çayı Zararlı mı?

Kinoa çayının herhangi bir zararı veya alerjiye sebep olmamıştır. Fazla tüketimi durumunda bağırsak ve mide problemleri yaşanması mümkün olabilir. Gebelik döneminde ve Kronik ilaç tedavisi sırasında ise bir hekime danışarak kullanmanız önerilebilir.