Kinoa Yetiştiricilği Karlı Mı?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:32

Kinoa Yetiştiricilği Karlı Mı?

Kinoa Yetiştiricilği Karlı Mı?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:47

425 views

Yetiştiriciliği gittikçe yaygınlaşan kinoa hakkında en merak edilen sorular arasında kinoa yetiştiriciliğin kar oranı bulunuyor demek mümkün olabilir. Kinoa yüksek kar sağladığı bilinen ve gelecekte de kar sağlamaya devam edebilecek ürünlerden biri olarak görülüyor. Kolay yetiştiriciliği ve ülkemizin pek çok bölgesi içerisinde yetiştirilebilir bir bitki olması ile en çok tercih edilen türü ise beyaz kinoa çeşidi diyebiliriz.

Bir Dönüm Arazi İçerisinden Ne Kadar Kinoa Elde Edilir?

Bir dekar içerisine bir kilo kadar tohum ekimi gerçekleştirildiğiniz zaman alacağınız verim ortalama olarak arazi tipine göre 300 ila 500 kilo aralığında olabilir.


Kinoa yetiştiriciliğinden bir dönüm içerisinden ne kadar kar elde edilebilir? Kinoa Maliyeti nedir?


Kinoa bitkisinin yetiştiriciliğinde dönüm başına maliyet yaklaşık olarak 300 TL olarak görülüyor. Düşük maliyetli tarım ürünleri grubuna dahil olan kinoanın ortalama olarak yetiştirdiğiniz dönem içerisinde de değişikli gösterebilir diyebiliriz.

Kinoa Yetiştiriciliği Karlı mı?

Uygulanan maliyetinin yanı sıra oldukça karlı olduğunu söyleyebileceğimiz kinoa bitkisinin dönüm başına sizin için sağlayacağı kar yaklaşıl olarak 2000 TL civarı olabilir. 2000 TL bir dönüm arazi için alabileceğiniz en düşük kar oranı olarak görülebilir. Uygun bir toprak içerisinde doğru gübreleme yöntemleri ile yetiştirimi sağlanan kinoa tohumu için bu kar oranı artış gösterebilir.

Kinoa Kilo Fiyatı Nedir?

Satışı konusunda en merak edilen konulardan biri bu bitkinin alış fiyatıdır diyebiliriz. Kilosu 20 ile 25 TL arasındaki ücretlere kinoa tohumu alıcı bulabiliyor hatta son dönemlerde en sık tercih edilen sağlıklı ürünlerden biri olduğu söylenilebilir.


Kinoa tohumu yetiştirecekseniz eğer dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan birinin bu ürünün pazarlaması olduğunu söyleyebiliriz. Kinoa yetiştiricilerine en büyük kar sağlayabilecek ve uygun satışını gerçekleştirebilecek kişiler pazarlamacılardır. Gerek internetten gerek farklı firmalardan kinoa için talep ar uygun ve geniş bir ağda pazarlamasının yapılması size yüksek gelir sağlayabilecek etkenlerden biri olarak görülebiliyor. Bu durumun aslında günümüzde içerisinde olduğumuz çağa da uyum sağlamak adına önemli olduğunu da söylemeden geçmeyelim.