Kiraz ÇekirdeğiTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:53

Kiraz Çekirdeği

Kiraz Çekirdeği
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2021 - 8:59

230 views

Genellikle ilkbahar ayları içerisinde kırmızı bordo sarı pembe gibi renkleri ile sofralarınızı ister taze olarak ister meyve suyu olarak isterseniz ise reçel olarak değerlendirebileceğiniz kirazın faydaları tüketicisini şaşırtıyor hem meyvesi hem de sapı oldukça faydalı olan kiraz çekirdekleri de tüketildiği zaman insana pek çok fayda sağlıyor demek mümkün Hem de kiraz çekirdeklerini kullanarak ev içerisinde veya bahçenizde meyve türüne uygun olarak kendi yetiştiriciliğinizi sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz?


Kiraz çekirdekleri genellikle meyve yenildikten sonra ayrılır ve atılır fakat faydalarını ve kiraz çekirdeği ile yapabileceğiniz şeyleri öğrendikten sonra kiraz çekirdeklerini atmak istemeyebilirsiniz.


Kiraz çekirdeği tüketmek kilo verme sürecinin hızlanmasına yardımcı oluyor. Kiraz çekirdeği sayesinde vücudunuzda tutulan fazla suyu atabilir ödemlerden kurtulabilirsiniz.
Kiraz çekirdeği böbreklerinizde oluşan taş veya kumdan kurtulmanıza destek olabilir.
Kas Ağrılarınızın önüne geçmeye yardımcı olarak kasların daha sağlıklı olarak gelişmesine de içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller ile yardımcı oluyor bu neden ile sporcular tarafından da sıklıkla tercih edilen besinlerden biri olarak anılıyor.
Çeşitli bebek mamalarının içerisinde kiraz çekirdeği kullanıldığınızı görmeniz mümkün olabilir. Kiraz çekirdeği sayesinde bebeklerin gaz sorununa çözüm bulabilmek de mümkün olabilir.


Kiraz çekirdeği yüksek oranda A vitamini içeriyor olarak bilinen meyve çekirdekleri arasında yer alıyor. Kiraz çekirdekleri sayesinde solunum yolu problemleri ile de mücadele etmek mümkün olabilir.

Kiraz Çekirdeği Zararlı Mı?

Her şeyin fazla kullanımdan ötürü zararını görebilmek mümkün olabilir. Kiraz çekirdekleri de uygun bir şekilde kullanıldıklarında pek bir yan etkisi görülmez fakat gereğinden fazla kullanıldığı zaman mide üzerinde kötü etkilere sebep olabilir. İshale ve hazımsızlığa neden olabilir.

Kiraz Çekirdeği Nasıl Tüketilmeli?

Küçük çocukların kiraz çekirdeğini direkt olarak yutması mide problemlerine yol açabilir.


Kiraz çekirdekleri tüketilmeden önce bir süre sıcak su içerisinde dinlendirilerek yumuşatılabilir. Su içerisinde çekirdek tipine bağlı olarak yumuşama süresi üzerinde değişiklik görülmesi mümkün olabilir. Dilerseniz Kiraz çekirdekleri bir alet yardımı ile toz haline getirebilirsiniz. Ara öğünlerinizde kiraz çekirdeği tozunu yoğurt gibi besinlerin içine karıştırarak tüketmeniz önerilebilir.