Kültürel Olarak Bambu BitkisiTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:47

Kültürel Olarak Bambu Bitkisi

Kültürel Olarak Bambu Bitkisi
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:50

19 views

Bambu bitkisi yetiştirimi özellikle yurt dışında oldukça yaygındır bu bitkisinin bakımı yetiştirilmesi özellikler e3v içlerinde bakımının kültürel olarak da farklı anlamlara geldiğini söylemek mümkün olabilir bambu bitkisi yetiştiriciliği sağladığı yüksek maddi kar dışında mane4vi olarak da farklı inanışlara göre farklı faydalar sağlayabilecek bir bitki olduğuna inanılıyor demek mümkün olabilir.


Özellikle şans bambusu adı verilen bambu türünün hem yetiştiriciliğinin sıklıkla yapıldığını görürken hem de hediyelik olarak da satışının sağlandığını görmek mümkün olabilir.

Şans Bambusu Nedir?

Şans bambularının bakımı oldukça kolay olan bambu türleri arasında olarak biliniyor bu türde olan bambular pek çok saksı çiçeğinin duyduğu kadar bakıma ihtiyaç duymuyor diyebiliriz. Bu Bitkileri dilerseniz toprak içerisinde dilerseniz ise su içerisinde yetiştirmeniz mümkün olabilir.


Yetiştiricilik açısından özellikle hediye olarak tercih edilebilir bir tür olduğu için çoğaltılması ve yetiştirilmesi tercih edilen bir bitki türüdür. Aslında bu bambu türü orijinal bambu türleri arasında görülen bir tür olmasa da bambunun yapısına benzer görüntüsü ve yapısı sayesinde bambu türleri içerisinde olarak görülebilir.


Uzayabiliyor demek mümkün genişlik olarak ise 20 cm çapına ulaşabilen bir bitki türü olduğu söylenilebilir. Zarif görünüşleri ve şans getirdiklerine olan inanış sayesinde gerek ev içlerinde gerek ofis içlerinde en sık görülebilen bambu türlerinden biri olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. Şans Bambusu Nasıl Yetiştirilir?
Şans bambusunun nasıl bakılması gerektiği pek çok kişi tarafından en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Şans bambusu özel bir bakım isteyen bir bitki türü olarak görülmeyebilir. Bu bitkiyi su veya toprak içerisinde ekstra bir bakıma ihtiyaç duymadan yetiştirmeniz mümkün olabilir eğer su içerisinde yetiştirecekseniz vazo dibinde tas bulunması önerilebilir, eğer toprak içerisinde yetiştirecekseniz sulama suyu için temiz su kullanmanız bitkinizin uzun süre yaşamasını sağlayabilecek etkenler arasında görülebilir. Temiz su ile sulaması gerçekleştirilen bambu bitkisi uzun yıllar boyunca yaşayabilir. Şans bambularının kesildiği zaman verimliliğinin ve bereketinin azalacağı söylenir bu neden ile bu bitkilerin budanması gereken kısımları eliniz yardımı ile kopartabilirsiniz.