Map Gübresi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:35

Map Gübresi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Map Gübresi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Son Güncelleme :

29 Haziran 2021 - 16:55

239 views

Gübreleme uygulaması, ürünün verimini ve kalitesini arttırmak için destek ve bakım niteliğinde bir işlemdir. Ekinlerin toprağa bağlanmasına yardımcı olur, üretim döneminde sağlıklı bir kök ve gövdeye sahip olmalarını sağlar, meyvelerin olgunlaşma sürecine yardımcı olur. Bu nedenle gübre kullanmanın pek çok faydası bulunur.


Ancak gübrelerden özellikle ticari olanlar, içerisinde bulunan kimyasallardan dolayı yanlış kullanımdan dolayı fayda yerine zarar verebilir. Bu nedenle her ticari gübrede olduğu gibi Map gübresini de kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.


Üreticimiz Map gübresi kullanırken şu noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Map Gübresi Kullanımdan Sonra Nemden Uzak Durmalı!

Map gübresini kullandıktan sonra uygun bir alanda muhafaza edilmelidir. Map gübresinin saklanacağı alanın serin olması gerekir. Ayrıca nemli olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Map gübresi suya karşı dayanıksız olduğu için nem olması durumunda Map gübresi kolaylıkla bozulabilir.


Ayrıca deponun sıkça havalandırılması tavsiye edilir. Havalandırılmayan kapalı alan gübrenin bozulmasına neden olabilir.

Ayrıca Map gübresinin muhafaza edildiği deponun belli bir sıcaklıkta olması gerekir. Map gübresi için önerilen sıcaklık değeri, 40 derecenin altında olmalıdır. Sıcaklık değerinin 40 derecenin üstünde olmamasına dikkat edin. Yüksek sıcaklık değerleri, Map gübresinin olumsuz etkilenmesine ve bozulmasına sebep olabilir.


Uygun sıcaklık, uygun serinlik ve nemli olmayan alan sağlandığı takdirde Map gübrenizi kolaylıkla muhafaza edebilirsiniz.

Çocuklardan Uzak Tutulmalı!

Map gübresi, kokusuz ve cilde zarar vermeyen bir kimyasal özelliğe sahiptir. Ancak yine de çocukların ulaşamayacağı, temas edemeyeceği yerlerde saklanılması önerilir. Map gübresinin rengi beyazdır ve kristal bir görünüme sahiptir. Bu nedenle çocukların ilgisini çekebilir ve dokunmak isteyebilirler. Çocukların olumsuz etkilenmemesi için Map gübresi ile temas etmelerini engelleyin.

Açılan ve Bir Kısmı Kullanılan Map Gübresi Nasıl Muhafaza Edilmeli

Bazı gübreler dönem olarak yıl içerisinde iki farklı dönemde uygulanabilir. Bu uygulama gübre paketlerinin açılmasına ve kullanılmasına yol açar. Paketi ya da çuvalı açılan gübreleri muhafaza ederken, paketlerin ağız kısmının kapatılarak muhafaza edilmesi önerilmektedir.


Hava geçmeyecek şekilde sıkı bağlandığına emin olun.