Mor PatatesTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:32

Mor Patates

Mor Patates
Son Güncelleme :

24 Haziran 2021 - 16:23

98 views

Mor patates ‘’süper besin’’ olarak anılıyor ve faydaları sayesinde tüketicinin yeni gözde ürünlerinden biri olarak görülebilirken, yetiştiricinin de yeni gözde yetiştirmeleri ürünleri arasında bulunuyor diyebiliriz. Tat olarak tatlı patates ile benzerlik gösterebilen bir tür olan mor patatesin tatlı patates türüne göre daha faydalı olduğunu belirtmek mümkün olabilir.
Hem Kabuğu hem de iç rengi mor olan bu patates çoğunlukla tatlılarda kullanırken kullanıldığı yemeğe hem tat hem de güzel bir görüntü sağlıyor diyebilmek mümkün.
Mor Patates Organik mi? Renginden dolayı bu patates türünün organik olmadığı da düşünülüyor. Fakat bu patates özel ve doğal olarak bu rengi taşıyor hatta bu patates türünün yetiştirilme sürecinin de tıpkı diğer tatlı patates türleri gibi tamamen organik bir yetiştirme tercih ediliyor diyebiliriz.

Mor patates Rengini Nereden Alıyor?

Mor patatesin tatlı bir mor rengine sahip olduğunu söyleyebiliriz görenlerin ilgisini çeken ve görenlerde merak uyandıran mor rengini ise bu patates türünün toprak içerisindeki pigmentlerden aldığını söylemek mümkün. Normal patates veya turuncu veya sarı tatlı patatesin kullanılamadığı pek çok yemek içerisinde de mor patates yerini alabiliyor.

Mor patates yetiştiriciliği İçin Hangi Aylar İçerisinde Ekim Tercih Ediliyor?

Aslında iyi bir toprak hazırlığı ve bakımı yapıldıktan sonra her mevsim yetiştirilebiliyor. Faskam mor patates dikkat çekici rengi ve sağlığa faydalı olan özellikleri sayesinde 2 kadın girişicinin de dikkatini çekmiş diyebiliriz. Bu kadın girişimciler ürünlerini Eskişehir’de yetiştirmeye karar vermişler. Yapı olarak uygun olan iklim türüne Eskişehir hâkim olduğundan tarla içerisinde yetiştirmesini yapacakları mor patates ürünleri mayıs ayı içerisinde ekmişler ve gerekli bakımlarını bu meyveye sağlamışlar 10 dönümlük bir arazi içerisine 4 ay içerisinde ekim tamamlayan kadın girişimciler haziran ayı içerisinde bir mahsul alabileceklerini düşünüyorlar diyebilmek mümkün.
Kadım girişimciler 10 dönümlük tarım arazisinin içerisinden 15-20 ton aralığında bir mahsul alımı beklediklerini çeşitli yerlerde duyurtmuşlar. Kadın girişimcilerin Mor Patates yetiştiriciliğini merak etmesinin en büyük sebepleri arasında kilo aldırmayan bir patates türü olarak görülmesi ve güçlü bir antioksidan kaynağı sayılabiliyor.