Organik Tarımın Ekonomiye Etkileri Nelerdir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:29

Organik Tarımın Ekonomiye Etkileri Nelerdir?

Organik Tarımın Ekonomiye Etkileri Nelerdir?
Son Güncelleme :

11 Haziran 2021 - 14:53

54 views

Organik tarım ile yeni bir üretim dönemine geçmeye ne dersiniz. Üretim, insan hayatının devam ettirilebilirliği açısında önemli bir yere sahiptir. Her üretim türünün insan hayatında belli bir yeri vardır. Üretim kollarından biri olan tarımsal üretim, özellikle diğer üretimler çeşitleri ile oranladığımız zaman daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar olarak temel ihtiyaçlarımızdan biri besin ihtiyacıdır. Bu ihtiyacı gidermek i.in tarih boyunca farklı uygulamalarda bulunarak, bol üretim yapılmasını sağlamaya çalıştık.


Kimyasal içerikli maddelerin tarımda kullanılması, ekolojik dengeyi bozan, doğadaki işleyişte aksamalara sebep olan bir durum haline gelmiştir. Uzamanlar tarafından fark edilen ve uyarılan bu durumdan kurtulmak için üreticimize alternatif olarak organik tarımı sunuyoruz.


Organik tarım uygulaması ile öncelikle doğal dengenin korunmasına katkı sağlamış olursunuz. Diğer bir yararı ise insan sağlığına olan etkisidir. Son dönemde özellikle insanlar, organik besin tüketmeyi tercih etmeye başladılar. Organik tüketimin bu denli artması organik üretimi ve devamında etki ettiği organik tarım kuruluşlarının yayılmasına yol açabilir.
Organik tarımın insan hayatına sağlık faktörünün yanı sıra ekonomik olarak da etkisi bulunmaktadır. Organik üretimle üretim uygulaması daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde devam eder. Dahası şu ki, organik yöntemler kullanılarak üretilen ürünler, kimyasal madde kullanılarak üretilen ürünlerden daha yüksek fiyata tüketici ile buluşmaktadır.
Gelin organik tarımın ekonomik olarak geri dönüşünün nasıl olduğunu hep birlikte inceleyelim.
Yukarıda belirtiğimiz gibi organik yollarla üretilen ürünler, kimyasal içerikli gübre ve ilaç desteği ile üretilen ürünlere oranla fiyat etiketi daha yüksektir. Bu durum organik tarım üreticisinin daha fazla kazanç sağlamasına yol açan bir etkendir. Üretici, organik yollarla ürettiği ürünü, tüketici ile buluşturur. Geri bildirim olarak ise mali olarak daha fazla kazanmış olur.


Organik tarımın diğer bir ekonomik etkisi ise, üreticiyi ilaç ve gübre masrafından kurtarır. Gübre ve ilaç fiyatlarına baktığınızda, fiyatların yüksek olduğunu görürsünüz. Organik tarım hem sağlığınıza hem de cebinize iyi gelir.
Organik tarım devlet destekli bir uygulamadır. Organik tarıma geçerek devlet desteğinden faydalanabilirsiniz.