Pamuk Bitkisi Sağlığa Faydaları Dikkat ÇekiyorTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:55

Pamuk Bitkisi Sağlığa Faydaları Dikkat Çekiyor

Pamuk Bitkisi Sağlığa Faydaları Dikkat Çekiyor
Son Güncelleme :

24 Haziran 2021 - 16:28

162 views

Özellikle Türkiye’de yetişen pamuk türleri sağlık için de kullanılıyor diyebiliriz. Genel olarak pamuk türlerinin tekstil sektöründe kullanılması bilmiyor olsa da pamuk sağlığa faydaları ile de dikkat çekiyor pek çok farklı şekilde pamuk kullanımı da mevcut.

Peki, Pamuk Bitkisinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Öncelikle pamuk içerisinde yüksek oranda protein bulunduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda yağ sektöründe kullanılmasını da sağlayan yüksek oranda yağ da pamuk bitkisinin içerisinde yer alıyor. Özellikle A, D, E vitaminleri açsından zengin olan pamuk bitkisinin yağının ise yüksek oranda omega6’ sahip olduğunu söylemek mümkün.
Pamuk kabızlığın giderilmesine yardımcı olarak bağırsak sisteminin düzenlenmesinde bir role sahip olabilir.
Özellikle gribal enfeksiyonlar ile savaşırken etkili bir ateş düşürücü görevi görebilir.
Regl düzenleri ile ilgili sorun yaşayan kadınlar pamuk tüketebilir. Pamuk horonları dengeleyerek reglin düzene girmesine yardımcı olabilen bir özellik gösterebilir.
Cilt sağlığı üzerinde içerdiği E vitamini sayesinde etkili olduğu söylenilebilir. Cildin doğal bir parlaklık kazanmasına ve yumuşamasına yardımcı olabilir.
Yaraların daha hızlı iyileşmesi üzerinde etkili olduğu söylenilebilir. Hücre yenileyici bir etkiye sahip olduğu da düşünülüyor.
Aynı zamanda mide sorunlarının giderilmesinde ve hazımsızlık probleminin engellenmesinde de pamuk oldukça ise yarayan bir bitkidir demek mümkün.

Pamuk Bitkisinin Kullanım şekilleri nelerdir? Pamuk Tohumu Çayı Nasıl Yapılır?

Pamuk insan sağlığına olan faydaları sayesinde tercih edilen bitki türleri arasında bulunur demek mümkün. Pamuk faydalarını düzenli olarak pamuk tükettiğinizle rahatlıkla fark edebilirsiniz. Pamuk bitkisinin ölçülü kullanımı ise oldukça önemlidir. Aşırıya kaçılmaması tavsiye edilebilir.
Pamuk tohumunu kaynatarak bitki çayı haline getirip tüketebilirsiniz. Sadece tohumları değil pamuk yapraklarının ve köklerinin de kaynatılarak içilmeye uygun olduğunu söyleyebilmek mümkün. Bitki çayı olarak tüketilecek pamuk kısmının çay olarak kullanılacak kısmının kurutularak saklanılması daha uzun süreli bir Saklanma süresi sağlayabilir.
Pamuk bitkisinden elde edilen yağ yüksek omga6 içeriği ve içerdiği vitaminler sayesinde yemeklere hem sağlık hem de lezzet katıyor Ayrıca pamuk yağı direkt cilde sürüldüğünde cildin güzelleşmesi için de oldukça faydalı olabiliyor.